דף הבית מיסים מיסוי בינלאומי המדינה מקפיאה את הסדר הלבנת העלמות מס - אך עדיין מומלץ לפנות בגילוי מלא לרשויות ותוך ייצוג נאות
המדינה מקפיאה את הסדר הלבנת העלמות מס - אך עדיין מומלץ לפנות בגילוי מלא לרשויות ותוך ייצוג נאות
דר' אלתר ושות' עורכי דין 09/05/08 |  צפיות: 4178

דר' אברהם אלתר עו"ד , רונן ארויו, רו"ח, עו"ד

מהם שיקוליו של תושב בעל נכסים בחו"ל? האם לפנות להסדר מול רשויות המס?מהם שיקוליו של תושב בעל נכסים בחו"ל? האם לפנות להסדר מול רשויות המס?


לפני כשנה יזמו מנהל הכנסות המדינה, בשיתוף עם נציבות מס הכנסה, הצעת חוק בנושא הלבנת העלמות מס וגילוי מרצון לגביהן. על-פי הצעת החוק, אדם שהיו לו הכנסות מחוץ לישראל מלפני 1.1.2003, אשר היו חייבות או בספק חייבות במס בישראל, יוכל לדווח עליהן לרשויות המס באיחור כעת, מבלי לשאת בכל אשמה פלילית, וכן להתחייב במס סופי של 15% עליהן.
קיימים שיקולים לכאן ולכאן לגבי יישום מדיניות של "גילוי מרצון". מחד, אנשים שדיווחו על הכנסותיהם מחו"ל ושילמו מס מלא, יחושו תחושת מרירות כלפי ההסדר החדש העשוי להיטיב עם אלו שבחרו להקטין או לבטל את חבות המס. מאידך, ללא הסדר זה, לכאורה נישומים רבים היו ממשיכים להתחמק מרשויות המס והמדינה הייתה יוצאת חסרה עת אמצעי האכיפה והגבייה היו מעלות חרס לגבי מיסוי הכנסות חו"ל.
לעמדתנו, יתרונותיהם של הסדרי גילוי מרצון עולים על חסרונותיהם. מעבר לכך, במדינות מערביות, כדוגמת צרפת, איטליה וגרמניה, נהוג ליישם הסדרים שכאלה, ואך לאחרונה נקטה בכך גם בלגיה. למרות המגמה העולמית, נתבשרנו לאחרונה כי ממשלת ישראל החליטה להקפיא את הסדר הגילוי מרצון שיזמה, ולא להביאו לכדי חוק מחייב.
אף על פי כן, ולמרות העדר דבר חקיקה המעגן בתוכו הסדר של גילוי מרצון, הסדרים כאמור היו נהוגים מאז ומתמיד במשרדי השומה השונים תחת שם הקוד "גילוי מרצון". נישומים רבים, היו פונים למיצגיהם ומבקשים כי הללו יפנו לרשויות המס, בעילום שם, וינסו לדלות מהו הסדר המס שניתן להשיג לגבי הכנסותיהם מחו"ל. אם היו אלו הכנסות פטורות, נגמר הגילוי במס קטן, כאשר לפי המדיניות הנקוטה מזה כבר גילוי מרצון מונע הליכים פליליים. לעמדתנו, הקפאת ההסדר התחיקתי של "גילוי מרצון" יביא לתוצאה אחת בלבד. במקום ששיעור המס יהיה אחיד לגבי כל הנישומים - כעת נישום המייצג את עניינו כהלכה ובצורה מקצועית יותר מול רשויות המס - יזכה להקלה רבה יותר במס, לעומת השיעור השולי שיחול (50% להכנסות פירותיות ו- 25% עד 50% לרווחי הון) לנישומים בלתי מיוצגים. עדיין קיימת כדאיות ל"גילוי מרצון" מול רשויות המס, לאור הסיכון ההולך וגדל עקב חשיפת מקורות המידע בעולם כולו ע"י מדיניות של מלחמה בהלבנת הון.

דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 דר' אלתר ושות' עורכי דין

דר' אלתר ושות' עורכי דין
תל אביב, שד' שאול המלך 8, קומה 14
טלפון: 03-6966633
פקס:03-6966663

http://altertax.co.il



 


מאמרים נוספים מאת דר' אלתר ושות' עורכי דין
 
גבולות חופש המידע בדיני המס : חובת הגילוי חלה גם על מידע פנימי
19/08/08 | מיסים
"אור השמש הוא המחטא הטוב ביותר" - כך קבע השופט ברנדייס מבית המשפט העליון של ארה"ב בראשית המאה שעברה.

מוכרים דירת מגורים ? היזהרו מהפטור
19/08/08 | מיסים
ירת המגורים המשפחתית נתפסת כנכס אישי המשמש למגורי המשפחה ולא כנכס השקעה, ומכאן הכלל הגדול שמכירתה פטורה בדרך כלל ממס שבח (במיוחד ידוע הפטור אחת ל- 4 שנים).

הסוכריה שבגלולה: על אף העלאת המס על ני"ע סחירים לעיתים ישולם פחות מס בעקבות הרפורמה
19/08/08 | מיסים
במסגרת הרפורמה בשוק ההון החל מיום 1.1.06 הועלה שיעור מס רווח הון על מכירת ני"ע סחירים מ- 15% ל- 20% במרבית האפיקים ומ - 10% ל - 15% ביחס לאפיקים השקליים הלא צמודים.

חובת הגשת דו"ח לשכירים
19/08/08 | מיסים
רבים סוברים כי בהיותם שכירים, אינם חייבים להגיש דו"ח שנתי למס הכנסה. מסקנה זו איננה מדוייקת. כפי שיפורט להלן, קיימים לא מעט מקרים בהם גם שכירים חייבים להגיש דו"ח שנתי למס הכנסה ובו לפרט את הכנסותיהם.

מיסוי הגרלות, הימורים ופרסים
19/08/08 | מיסים
בעבר, הכנסות מהגרלות, הימורים ומפעילות נושאת פרסים היו בדרך כלל פטורות ממס לפי שיטת המס בישראל, זאת מאחר והכנסות מסוג זה נחשבו כמתת שמים, ללא פוטנציאל ריאלי לחזור על עצמן וללא אפשרות לסווגן למקור הכנסה.בעבר, הכנסות מהגרלות, הימורים ומפעילות נושאת פרסים היו בדרך כלל פטורות ממס לפי שיטת המס בישראל, זאת מאחר והכנסות מסוג זה נחשבו כמתת שמים, ללא פוטנציאל ריאלי לחזור על עצמן וללא אפשרות לסווגן למקור הכנסה.

נקודות זיכוי בגין ילדים נטולי יכולת - גם עבור בגירים
19/08/08 | מיסים
מזה זמן נתקלים הורים לילדים משותקים, עיוורים או מפגרים (להלן - נטולי יכולת), בקשיים רבים בקבלת שתי נקודות הזיכוי המגיעות להם על-פי חוק. מזה זמן נתקלים הורים לילדים משותקים, עיוורים או מפגרים (להלן - נטולי יכולת), בקשיים רבים בקבלת שתי נקודות הזיכוי המגיעות להם על-פי חוק.

בניית השוכר כהכנסת המשכיר. אימתי? (חלק ג')
בשבועות הקודמים סקרנו את הילכתו החדשנית של כב' השופט אלטוביה. לסיום סקירה זו חייבים אני להתייחס גם לפסקי דין עליהם הסתמך וגם לפסקי דין אותם לא הזכיר.בשבועות הקודמים סקרנו את הילכתו החדשנית של כב' השופט אלטוביה. לסיום סקירה זו חייבים אני להתייחס גם לפסקי דין עליהם הסתמך וגם לפסקי דין אותם לא הזכיר.

בניית השוכר כהכנסת המשכיר. אימתי? (חלק ב')
19/08/08 | מיסים
דנו בשבוע שעבר בהלכה החדשנית והמורכבת מאוד של כבוד השופט מ. אלטוביה, לפיה עלות הבניה היום, בניכוי פחת שנתי (כפול מספר שנות החכירה הצפויה) ובניכוי הוצאות עתידיות (מהוונות לערך נוכחי) מהווה הכנסה חייבת של החוכר כבר היום.

בניית השוכר כהכנסת המשכיר. אימתי? (חלק א')
שאלת חיובו במס של המשכיר על בניה שבונה השוכר במקרקעין השכורים עולה מדי פעם בהקשרים שונים.שאלת חיובו במס של המשכיר על בניה שבונה השוכר במקרקעין השכורים עולה מדי פעם בהקשרים שונים.

ביטלתם הסכם מכר עם קבלן? אל תיכנסו לדירה
רוכש דירה המבקש לבטל רכישתה לאחר ששילם את מרבית תמורתה נמצא במלכודת: אם ישלים את הרכישה ישפר את עמדת המיקוח מול הקבלן, אך הוא עלול לאבד את החזר מס הרכישהרוכש דירה המבקש לבטל רכישתה לאחר ששילם את מרבית תמורתה נמצא במלכודת: אם ישלים את הרכישה ישפר את עמדת המיקוח מול הקבלן, אך הוא עלול לאבד את החזר מס הרכישה
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI