דף הבית חוק ומשפט גישור ובוררות מהי עילה לגירושין בין בני זוג?
מהי עילה לגירושין בין בני זוג?
עו"ד איתן קוהלי 20/03/11 |  צפיות: 3614

הסמכות הייחודית והבלעדית במדינת ישראל בנושא נישואין וגירושין ביןבני זוג יהודים, מסורה לבית הדין הרבני. על כן, גם זוג שהחליט להינשא בחו"לבנישואים אזרחיים, מחויב בגירושין על פי ההלכה ונדרשת עילת גירושין תקפהעל פי הדין העברי, העילות מעטות ומוגדרות.

מיותר לציין שמריבות וחוסר אהבה אינם מהווים עילה כזו. מהן, אם כן, עילות הגירושין עפ"י הדין העברי:

עילות גירושין העומדות לצדה של האישה בבואה לדרוש גט:

* טענת מומים – הבעל לא יכול לקיים את חובתו לקיום יחסי אישות עקב סיבות הקשורות בו, כגון – מחלות קשות ומדבקות.
* עקרות – הגבר אינו מסוגל להוליד.
* יחסי אישות – הבעל אינו מסוגל לקיים יחסי אישות.
* בעל מורד – בעל אשר מסרב לקיים יחסי אישות עם אשתו.
* בעל שנוהג באשתו שלא כדין – בעל אשר מעליב, מקלל, מכה את אשתו כדרך קבע.
* בעל נרקומן – בעל אשר צורך סמים שלא למטרה רפואית.

עילות גירושין העומדות לצדו של הגבר בבואו לדרוש גט:

* טענת מומים – אישה שאינה יכולה לקיים יחסי אישות מסיבות הקשורות בה – מחלות מדבקות וקשות וכו'.
* עקרות – אישה שלא הצליחה להוליד תוך עשר שנות נישואין (בשונה מאותה עילה שישנה לצידה של האישה).
* עוברת על הדת – אישה הגורמת לבעלה, ביודעין, לעבור על דיני הדת- מכינהאוכל לא כשר, מכריחה אותו לנסוע בשבת וכו' ו/או מתנהגת באופן בלתי הולם,חסר צניעות. אך אם החליט הבעל לסלוח לה והמשיך במגורים משותפים, לא יוכללדרוש גט לאחר מכן בעילה הנ"ל.
* מעשי כיעור – אישה אשר עוררה חשד סביר של בגידה בבעלה, אף אם זה לא נעשהבפועל. במקרה כזה הבעל לא חייב לגרשה, הוא רשאי למחול לה, באם ירצה בכך.
* אישה שזנתה תחת בעלה – לפי הדין העברי, בעל, אשר הוכח שאשתו בגדה בו,חייב לגרשה ואסור לו באיסור מוחלט לקיים איתה חיי אישות. במקרה כזה איןביכולתו למחול לה. ("אסורה על בעלה ובועלה").
* טענת מאיס עלי – אישה, אשר מסרבת לקיים עם בעלה יחסי אישות, בטענה כי מראהו החיצוני והתנהגותו מאסו עליה, לכן הבעל יהיה זכאי לגט.

הכוונה של עו"ד לדיני משפחה – לפירוד קל ככל הניתן

כפי שניתן לראות מכל האמור לעיל, לא ניתן לקבל/לתת גט בטענות שעיקרןחוסר התאמה או היעדר אהבה בין בני הזוג. על מנת לקבל את הגט המיוחל, על הצדהמבקש יהיה להצביע על מכלול רב ככל הניתן של עילות התומכות בטענתו.

הכוונה נכונה של הצדדים ע"י עו"ד מיומן ושיתוף פעולה, זו הצורה הטובהביותר לפירוד קל ככל הניתן. משרד עו"ד לדיני משפחה קוהלי מאמין שהדרך הטובהביותר במקרה דנן, היא להגיע לבית הדין הרבני עם הסכם גירושין כולל, מוכן,ומוסכם.


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 עו"ד איתן קוהלי

איתן קוהלי משרד עורכי דין,
עו"ד לדיני משפחה, מגשר מוסמך ובורר

לפרטים נוספים -
http://kohali.co.il/



 


מאמרים נוספים מאת עו"ד איתן קוהלי
 
דיני משפחה - מהו צו הגנה?
03/06/13 | משפחה
צו הגנה הוא ניסיון חוקי למנוע אלימות במשפחה והוא ניתן על ידי בית משפט. במאמר הקרוב נפרט מתי ניתן צו הגנה לשם מה הוא ניתן וכיצד הוא מתקשר לסיפור שלפנינו.

עורך דין לדיני משפחה על הקריטריונים לקביעת מזונות
04/04/13 | משפחה
ישנן שתי הבחנות בסיסיות עליהן מסתמך בית הדין בקביעת המזונות לילדים. ההבחנה הראשונה מתייחסת לצרכיו ההכרחיים אל מול הצרכים הנוספים ואילו ההבחנה השנייה מתייחסת לטווח גילאי הילד

דיני משפחה - החוק כנגד הגירה לחו"ל עם הילדים
15/02/13 | משפחה
בעת הגלובליזציה המודרנית, אפשרות של הגירה ממדינה למדינה היא אפשרות פשוטה עבור אזרחי רוב המדינות. העידן המודרני פותח אפשרויות נרחבות של פיתוח קריירה בינלאומית, שטומנת בתוכה מעבר למדינה אחרת.

התאמת הדין למציאות החיים המשתנה: תשלום מזונות ע"י האם
31/07/12 | משפחה
בתקופה האחרונה, נראה כי מערכת המשפט בישראל עושה צעדים תקדימיים רבים לקירוב השוויון בין המינים בעיני החוק. אחת ההחלטות החשובות בתחום זה, הינה תשלום מזונות על ידי האם, כאשר האב הוא המשמורן.

משמורת משותפת ומזונות - כיצד שומרים על טובת הילדים?
08/02/12 | משפחה
משמורת משותפת הנו הסדר משפטי הקובע אחריות הורית משותפת של שני הורים החיים בנפרד ונושאים ביחד בעול גידול ילדיהם, תוך חלוקת זמני הורות שוויונית ונשיאה בהוצאות הילדים באופן שווה.

ילד מרדן? בית המשפט עשוי לפסוק הקטנת מזונות או הפחתתם
25/09/11 | משפחה
ביום 14/02/2011 פרסמנו מאמר המסביר את המושגים "ניכור הורי" ו"בן מרדן" ועמדנו על המשמעויות שעלולות לנבוע בנסיבות בהן ילד הוא בבחינת בן מרדן, היינו, אינו חפץ בשמירה על קשר עם אביו המחויב כלפיו בתשלום דמי המזונות, אינו מקיים את הסדרי הראיה עמו ואף נוהג כלפיו בדרך עולבת ופוגעת. בין היתר ציינו, כי במקרים קיצוניים, יכול בית המשפט להטיל על בן מרדן סנקציה בדמות הפחתה או ביטול של דמי המזונות להם זכאי הקטין מאביו.

האם פניה לגישור עשויה להועיל גם לכם
27/08/11 | משפחה
אם וכאשר קיבלתם את ההחלטה להיפרד – עומדות בפניכם שתי אפשרויות: האחת, לפנות לערכאות המשפט – בית המשפט לענייני משפחה ו/או בית הדין הרבני – לשם בירור המחלוקות והכרעתן.

מהן הסיבות לעריכת הסכם ממון (מבלוג של עו"ד לדיני משפחה)
24/05/11 | משפחה
התרגשות לפני החתונה, מחשבות תמימות על בית עם גדר לבנה וילדים המתרוצצים עם הכלב בחצר… מי מאתנו לא שקע במחשבות על אידיליה משפחתית ורעיון של להזדקן יחד עם אהובינו? אך מציאות חיינו, מוכיחה פעם אחר פעם שנישואין זה לא תמיד לנצח ותופעות של נישואין בגיל מאוחר או אף נישואים שניים, שלישיים וכו', הפכו לתופעה מוכרת בנוף הישראלי.

עורך דין לצוואה על עילות לפסילת צוואה
12/05/11 | ירושה
צוואה היא הדרך הבטוחה והיעילה ביותר לממש את רצון הנפטר במלואו לאחר לכתו. צוואה המנוסחת בצורה שלא משתמעת לשני פנים, בנויה בצורה נכונה, יש בה לחסוך סכסוכים בין יורשים, ואף לחסוך זמן יקר והתדיינות משפטית מיותרת. בטרם הכנת צוואה, חשוב לדעת שבחוק קיימות עילות לפסילת הצוואה, חשוב להכיר את הפירצות ולוודא שאינן קיימות בצוואה שהכנתם.

זכויותיהם של ידועים בציבור לעיזבון (מהבלוד של עו"ד לצוואה)
כיום חיים בישראל כמאה אלף בני אדם, המנהלים משק בית משותף האחד עם השני, וזאת מבלי לבוא במוסד הנישואין. מעמדם המשפטי של כ-50% מאותם הזוגות הינו מעמד של ידועים בציבור – הווה אומר מערכת יחסים בעלת תוקף משפטי לכל דבר, אך כזו הנעדרת כתובה וחופה. במאמר שלפניכם נתייחס לזכויותיו של מי שמוגדר ידוע בציבור בעיזבון במקרה של פטירתו של אחד מבני הזוג.
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI