כל מה שצריך לדעת כשעוברים בנק
נכתב על ידי: לי טורסטון עדני
תאריך: 19/07/08

  1. הטבות- הבנקים מציעים לעיתים הטבות ומבצעים לפותחי חשבונות חדשים, מומלץ לבדוק טרם פתיחת החשבון אם הבנק מציע הטבות דוגמת: הלוואות בריביות מועדפות, פטור מעמלות על השירותים השונים  , פנקסי צ'קים חינם ועוד.
  2. עמלות- בדקו אילו עמלות נגבות עבור ניהול החשבון. במידה והבנק מציע מספר מסלולים והיום יש מסלולים מגוונים וסקטוריאליים  ( כמו מסלול לסטודנטים , למרווים מעל 40,00 ₪ לעסקים ועוד ) בחרו את הזול ואת המתאים ביותר לצרכיכם. זכרו העמלות אינן ערך מוחלט וניתן להתמקח הן על גובה והן על סוגי העמלות הנגבות.
  3. הגדרת מסגרת אשראי- חשוב להגדיר מראש את מסגרת האשראי ( בהתאם להכנסות וההצאות שלכם ) ולקחת בחשבון גם התחייבות עתידיות. הקפידו לא לחרוג מן המסגרת.
  4. ריביות- סכמו עם פקיד הבנק מהו גובה הריבית שיגבה עבור יתרות חובה (גם כאן ניתן להתמקח). סכמו מראש ובכתב את גובה הריביות החריגות מגובה האשראי.  
  5. .מחיר אמצעי התשלום- חשוב לבדוק אילו אמצעי תשלום מוכן הבנק לספק לכם (כרטיסי אשראי פנקס צ'קים וכו') ומה עלות אמצעי התשלום האלה. גם כאן אפשר להתמקח ולקבל הנחה .
  6. ערבים לחשבון- לעיתים, מבקש הבנק מבעל החשבון להמציא ערבים להבטחת התחייבות בעל החשבון לבנק. יש לזכור, כי ערב כבעל החשבון הוא, לפיכך, יש לתת תשומת לב מירבית  להוראות האמורות בטפסי פתיחת החשבון, בקשר עם חובות הערבים.
  7. מען להמצאת דברי דואר- בכל פתיחת חשבון, דורש הבנק כתובת אחת של בעלי החשבון לצורך העברת הודעות. לכן יש לתת כתובת מדויקת ,וכן חשוב  לדעת כי שינוי כתובת מבלי להודיע לבנק , או אפילו אי נטילת הדואר מתיבת הדואר מכל סיבה אחרת, אינה פוטרת את הלקוח, הקפידו בעניין זה, הוא יכול לחסוך המון בעיות מול הבנק.
  8. חשבון משותף לעיתים החשבון המשותף למספר אנשים כמו  בני זוג או שותפים עסקיים, ומבחינת הבנק גם אחריותם לחשבון משותפת. המשמעות שכל אחד מבעלי החשבון יכול להידרש לשלם את מלוא חובות החשבון. בחשבונות עסקיים קיימים גם מורשי חתימה הרשאים לפעול בחשבון בשם בעלי החשבון. היו ערים לסמכויות המוענקות למורשי החתימה בהתאם למסמכי הבנק
  9. שימוש במוקדים טלפונים - הבנקים מציעים כיום ערוצי תקשורת מגוונים, כגון מתן הוראות באמצעות מוקדים טלפוניים, פקס ואינטרנט. השימוש בערוצי התקשורת האלו  יכול לחסוך מזמן יקר של עמידה בתורים, ואף להפחית את העמלות המשולמות לבנק.
  10. אל תשכחו לקחת העתק מכל מסמך- חתמתם על טפסי פתיחת חשבון הבנק- זכרו: מדובר בחוזה לכל דבר ועניין. קבלו העתק מהחוזה על כל תנאיו, כפי שסוכמו עמכם, ובכתב אל תסמכו על הבטחות בעל פה. 

 
אודות המחבר

 

המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article1185.aspx