דברים שכדאי לדעת על הגירה לקנדה
נכתב על ידי: אקסטרה - קידום אתרים בגוגל
תאריך: 05/12/10

קנדה ממוקמת בצפונה של יבשת אמריקה והיא המדינה השנייה בעולם מבחינת גודלה הפיזי. קנדה מצטיינת במגוון נופים רב, בגלל גודלה צפיפות אוכלוסין מועטה ויש בה שפע של משאבים טבעיים.

קנדה היא מדינה מערבית מתקדמת בעלת רמת חיים גבוהה ונוחה ומערכות שלטוניות וכלכליות מפותחות. כל אלו הופכים את קנדה ליעד הגירה נחשק וראשון במעלה עבור אנשים רבים. הגירה לקנדה נחשבת לאטרקטיבית בגלל שהיא מדינה מערבית, בעלת שוק חופשי ליברלי ושלטון דמוקרטי. השפות הרשמיות בקנדה הן אנגלית וצרפתית, וזה מאפשר למהגרים רבים להשתלב באופן מהיר בקנדה. כמו כן, הגירה לקנדה היא יעד מועדף בגלל הקלות של הגירה לקנדה של לאומים רבים ומגוונים.

קנדה, מציעה כיום הזדמנות לכל אדם ולבני משפחתו הקרובים לקבל ויזת הגירה לקנדה במעמד של תושב קבע על בסיס מיומנויות וכישורים מקצועיים של המועמד. על מנת לבדוק האם המקצוע והכישורים מוכרים, יש לבדוק אם המקצוע מופיע ברשימת המקצועות המוכרים בקנדה ומופיעים ברשימה רשמית. בנוסף להכרה במקצוע ולכישורים של המועמד, המועמד נדרש להוכיח שיש לו ניסיון בתחום מקצועו. הגירה לקנדה על בסיס מקצועי דורשת מהמועמד גם להוכיח שליטה בשפה האנגלית.

המקצועות העיקריים המבוקשים בקנדה הם עובדי הייטק, רופאים, רופאי שיניים, רוקחים ואחיות, פסיכולוגים ועובדים סוציאליים, ביולוגים ומדענים הקשורים לתחום ארכיטקטים, מנהלי מסעדות, מורים לעברית (בקהילה היהודית) ומנהלי יצור .רשימת המקצועות המבוקשים בקנדה, מתעדכנת מדי תקופה. מסיימי תואר בקנדה יכולים להגיש בקשה להגירה אם עבדו בה שנה לפחות לאחר סיום לימודיהם.

גם מהגרים שמבקשים להתאחד עם בני משפחותיהם ולעשות הגירה לקנדה יקבלו אזרחות קנדית וגם פליטים שהוכיחו את זכאותם על פי החוק הבינלאומי. תושב קבע יכול לאחר שלוש שנים להגיש בקשה לאזרחות קנדית.

החל מסוף שנות השישים הנהיגה קנדה מדיניות הגירה המבוססת על גיל, רקע השכלתי ומקצועי והפתוחה למהגרים מכל רחבי העולם. בעקבות השינוי הגיעו לקנדה מהגרים רבים ממדינות מאירופה וגם מחוץ לה, בעיקר ממדינות באסיה, גם מישראל יש הגירה לקנדה, בשנת 1971 התקבל חוק בקנדה שהמדיניות שלה "רב תרבותית", מה שהקל על הסתגלותם של קבוצות מהגרים חדשות למדינה.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article12279.aspx