על נגררים לרכב
נכתב על ידי: יעל בקר
תאריך: 26/12/10

יותר ויותר אנשים מגלים את הנפלאות של נגררים. בעוד שרוב האוכלוסייה נגררת במצבים שונים, הרי שאנשים רבים בוחרים פשוט להוביל בכוחות עצמם, ועושים זאת בין אם המדובר בשימוש בנגררים למטרות תחביב, נגררים למטרות הובלה או בנגררים לרוכלים ולעסקים ניידים אחרים. לצד המיתון שהכה בעולם בשנתיים האחרונות, ישנה גם עלייה ברווחתם של רבים, ובמסגרת זו, רבים מבקשים לחבר נגרר לרכבם, להעמיס עליו את אופנוע הים, את הטרקטורון ואפילו את הקרוואן ולצאת לדרך.

כמו כן, עסקים רבים מגלים את היתרונות הרבים הגלומים בהפעלת "עסק על גלגלים". כך, למשל, אם בעבר רכב נייד הוגבל לאוטו-גלידה הזכור לטוב, הרי שכיום ניתן למצוא עסקים רבים נוספים, כגון מספרות לכלבים ולחתולים, מעבדות תיקונים, דוכני פרסום ועוד. היצירתיות אינה יודעת גבולות.

על אף היתרונות הרבים אשר ניתן למצוא לשימוש בנגררים, ישנם היבטים רבים וחשובים הדורשים התייחסות לפני רכישת נגרר לרכב, וחוקים שעדיף לדעת מראש לגבי השימוש בנגררים.

חוקי התעבורה וחוקים אחרים בנושא עגלות נגררים

  • על הגורר להיות לפחות כפול במשקלו ממשקלעגלת הנגרר, כולל תכולתה – הסיבה לכך ברורה: אם משקלו של הגורר שווה או נמוך ממשקלהנגרר, יכול להיווצר מצב מסוכן בו "הזנב מקשקש בכלב," קרי – הנהג עלוללאבד שליטה ברכב ולגרום לתאונה.
  • על עגלות נגררים להתאים ברוחבן לרכב הגורר– הרוחב המקסימלי של הנגררים כולל כמובן את תכולתם ונקבע לפי רוכבו של הרכב הגורראותן. כלומר, אסור לנגררים להיות רחבים יותר מן הרחב הגורר. גם כאן הסיבות ברורותונובעות משיקולי בטיחות.
  • ציוד בלימה לנגררים – נגררים שמשקלם הכולל עולה על 750 ק"ג חייביםלהיות מצוידים במערכת בלימה נפרדת, בנוסף למערכת הבלימה של הרכב.
  • נגררים לרכבים פרטיים – רכבים פרטיים רשאים לשאת נגררים שמשקלםהכללי (כולל המטען הנישא בהם) אינו עולה על 500 ק"ג.

חוקים ספציפיים לנגררים – ישנם חוקים שונים לגבי נגררים הנקבעים לפי שימושם ולפי סוג המטען אותו הם נושאים. כך, למשל, יכול להיות הכרח לעשות שימוש בנגררים סגורים למטרות שונות, כאשר המטען אינו יכול להיות חשוף לשמש, לפגעי מזג האוויר ולאוויר הפתוח.

  • נגררים למטרות פרסום – במקרים רבים בוחרים אנשים לעשות שימושבנגררים למטרות פרסום. היתרונות בכך רבים, שכן נגררים יכולים לשמש כפרסום נייד,אותו ניתן להציב בכל מקום לפי הצורך. עם זאת, בשנים האחרונות חלה חקיקה בתחוםזה ופרסום זה כפוף לרישיון ולתשלום, וישנם מקומות בהם אסור לנגררים עם שטחי פרסוםלחנות ואף לעמוד.
  • נגררים למטרות רוכלות – כאשר מדובר ברוכלות בכלל וברוכלותבאמצעות נגררים בפרט, ישנם חוקים שונים הנוגעים לעיסוק ברוכלות וכן בחוקים ייעודייםהנקבעים לפי הסחורה הנמכרת.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article12766.aspx