להשקיע בנדל"ן במזרח אירופה דרך לוקסמבורג- כדאיות, יתרונות וחסרונות? (חלק ב').
נכתב על ידי: דר' אלתר ושות' עורכי דין
תאריך: 20/06/08

 מאת: דר' אבי אלתר, עו"ד; טארק דיביני, רו"ח, משפטן

1. לצד שיעור המס הגבוה החל בלוקסמבורג, הוראות הדין הפנימי מחילות משטרי מס מיוחדים לחברות החזקות, כך שחברות בלוקסמבורג עשויות ליהנות, בתנאים מסויימים, מפטור השתתפות בגין דיבידנדים ורווחי הון ממכירת מניות. בין היתר, נדרש:1. לצד שיעור המס הגבוה החל בלוקסמבורג, הוראות הדין הפנימי מחילות משטרי מס מיוחדים לחברות החזקות, כך שחברות בלוקסמבורג עשויות ליהנות, בתנאים מסויימים, מפטור השתתפות בגין דיבידנדים ורווחי הון ממכירת מניות. בין היתר, נדרש:


א. שיעור החזקה של 10% בחברה המחלקת או הנמכרת;
ב. החזקה לתקופה מינימלית של 12 חודשים; וכן
ג. כי החברה הנמכרת או המחלקת תהא תושבת לוקסמבורג, תושבת האיחוד האירופאי או תושבת מדינה שאינה חברה באיחוד וששיעור מס החברות החל עליה אינו פחות מ- 11%.
חברה תושבת לוקסמבורג המקבלת דיבידנד או מוכרת מניות בחברה כאמור תהא זכאית לפטור מלא ממס בלוקסמבורג.
2. משטר פטור ההשתתפות (participation exemption) החל בלוקסמבורג עשוי לשמש אמצעי לביצוע פעילויות והשקעות בכל רחבי העולם- ובמיוחד במדינות החברות באיחוד האירופאי- במידה וייושם מבנה החזקות מתאים. בין היתר, עשוי משטר זה לסייע בביצוע השקעות נדל"ן במזרח אירופה, בעיקר באמצעות חברות נדל"ן תושבות מזרח אירופה.
3. להדגמה, ניתן יהא להשקיע בנדל"ן ברומניה באמצעות חברה תושבת רומניה המוחזקת על ידי חברה תושבת לוקסמבורג. החברה תושבת רומניה תשלם מס של 16% על ההכנסות בידיה, או 10% במכירת נדל"ן בהתקיים מספר תנאים. חלוקת הדיבידנד מהחברה תושבת רומניה לחברה תושבת לוקסמבורג תהא פטורה ממס ברומניה החל משנת 2007 (מועד הצטרפותה הצפוי של רומניה לאיחוד האירופאי), וזאת בתנאי שהמניות הוחזקו על ידי החברה תושבת לוקסמבורג בשיעור של 25% למשך תקופה של שנתיים לפחות. דיבידנדים אלה יהיו פטורים ממס גם בלוקסמבורג, בהתקיים תנאי פטור ההשתתפות שציינו לעיל. הוא הדין לגבי רווח הון ממכירת מניות של חברה כאמור וכן פירוקה. (ראה איור 1)
4. היתרון העיקרי בביצוע השקעה ברומניה בשיטה זו הינו שיעור המס הנמוך החל במשיכת הרווחים לחברה תושבת לוקסמבורג שעומד על שיעור כולל של 16%, לעומת שיעור של 25% או יותר שהיה חל אילו חברה ישראלית הייתה מחזיקה ישירות בנדל"ן ברומניה או מושכת רווחים מחברה תושבת רומניה. מבנה ההחזקות המתואר יסייע בצמצום הסיכון החל על ההשקעה בנדל"ן ברומניה, וזאת על ידי משיכת הרווחים מדי שנה, ומאידך יותיר סכומים גדולים יותר בשליטת המשקיע הישראלי לביצוע השקעות נוספות בהן הוא חפץ.

 
אודות המחבר

דר' אלתר ושות' עורכי דין
תל אביב, שד' שאול המלך 8, קומה 14
טלפון: 03-6966633
פקס:03-6966663

http://altertax.co.il

המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article1303.aspx