עורך דין – מחירים
נכתב על ידי: יוסי בוזגלו
תאריך: 20/09/11

ישנם מספר שיקולים וקטגוריות שונות בבחירת המחיר הסופי שיעלה לכם השימוש בעורך דין. הרבה פעמים הסכום הזה נראה כל כך הרבה עד שבא להכין את אותו חוזה מדובר על שכירות או מול חנויות רהיטים בתל אביב כבר לבדכם, כי הריי מה כבר יכול להיות. בסופו של דבר, השימוש של עורך דין קיים בשביל מקרי החירום ולא בשביל מקרים קלאסיים כשהכול בסדר. אנחנו עושים חוזים או פונים אל עורך דין בשביל שידאג לנו במקרים כמו ניכיון צ'קים ועוד סיבות אחרות ומיוחדות. ולעיתים גם משמחות.

חוזי נדל"ן ועוד

כאשר אתם רוצים לרכוש בית חדש או להשכיר דירה, אתם חותמים על הסכמים שונים ביניכם לבין בעל הנכס, או כאשר אתם אלו שמוכרים וחותמים מהצד הזה. המחירים של עורך דין למקרים כאלו עובד בעיקר על אחוזים משווי העסקה. לרוב עורך דין ייקח כבערך חצי אחוז ועד אחוז וחצי משווי העסקה במידה ומדובר על מכירה. אם ביצעתם עסקת השכרה, אשר עובדת על תשלום חודשי, לרוב משלמים בערך שווי של חודש אחד של השכרת הבית.

במידה והחלטתם לחתום על חוזה שלא קשור לנדל"ן אלא סתם בחיי היום יום, למשל עבודה מול חנויות רהיטים בתל אביב או כל חברה אחרת שחותמת אתכם על חוזה, עורך דין ייקח הרבה פעמים יותר מאחוז אחד משווי העסקה אבל עדיין כנראה שהמחיר יהיה נמוך יותר מעסקת נדל"ן.

גירושין

במקרים כאלו ישנם עורכי דין שמתמחים רק בזה וכל כולם מושקע בזה, כאשר גם השכר שלהם הולם את העבודה. בגירושין יש הרבה תככים ומחשבות ולכן המחיר אותו יכול לגבות עורך דין יכול להגיע גם ל25000 ₪ לכל טיפול בתיק כזה.

פלילים

במקרים של פלילים, תביעה או הגנה, ישנם הסתעפויות רבות ושיטות שונות של שיפוט ולכן גם התמחור הוא עולם ומלואו. זאת אומרת שאם מדובר בפריצה או גנבה המחיר יכול לעלות סכומים נמוכים יחסית וככל שחומרת המעשה עולה כך המחירים יכולים להגיע גם למאות אלפי שקלים ויותר. בדוגמאות כמו ניכיון צ'קים או שלל פלילים אחרים אשר אתם תובעים מישהו אחר, במידה וניצחתם כנראה שתקבלו מהנתבע גם את שכר הטרחה של אותו עורך דין ובכך תיפטרו מהתשלום.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article21333.aspx