62 - גמילה מאלכוהול – דרכים לגמילה
נכתב על ידי: יוסי בוזגלו
תאריך: 17/10/11

אדם אשר סובל מהתמכרות מסוג התמכרות אל אלכוהול מוצא קושי וצורך שהולך וגדל בלהשתכר, רצון רב לשתות אלכוהול, איבוד שליטה (וחוסר יכולת להפסיק את איבוד השליטה זה), תלות פיזית בשתייה ועוד. רבים אינם נוטים לראות זאת כך אך אלכוהוליזם הוא בעיה שמסכנת חיים ואף עלולה להוביל למוות. שתייה מרובה אשר חוזרת על עצמה באופן קבוע עלולה להוביל לבעיות בריאותיות כגון: התדרדרות מוחית, הרעלת אלכוהול, כליות, דימום פנימי, כבד, תאונות ואפילו התאבדויות.

דרכים לגמילה.

אדם אשר מכור לאלכוהול דומה (במידה מסוימת) לאדם שסובל מהתמכרויות אחרות שמצריכות גמילה, כמו: גמילה מהימורים, גמילה מעישון, גמילה מהרואין (סמים) וכדומה. 

  • קורס תר"ים – בקורס מסוג זה משתמשים בסדרה של כל מיני תרגילי תקשורת בין אישית על מנת לגרום לאדם שסובל מהתמכרות להפנות את תשומת ליבו אל העולם סביבו ולהצליח לעמת את חייו. תרגילי תקשורת כאלו ואחרים מלמדים את האדם שסובל מהתמכרות להצליח להתמודד עם החיים והאנשים שסביבו בצורה יעילה יותר.
  • גמילה מאלכוהול ללא שימוש בתרופות או סמים – הצעד הראשון בתוכניות גמילה הוא לאפשר לאדם שמוכר להפסיק להשתמש בכל סם כלשהו (אלכוהול נחשב סם לכל דבר) תוך כדי אנשי צוות מקצועיים ומנוסים שמדברים עמו, האלכוהוליסט מקבל תזונה נכונה ונוחות מנמלית. תהליך זה מאפשר להשתחרר מהאלכוהול.
  • כמו כן, ישנם מצבים בהם האדם שמוכר מופנה אל פסיכיאטר – נרקולוגי. תהליך זה יכלול גמילה פיזית ואחר כך טיפול נפשי בהתמכרות באלכוהול. 

כמה זמן נמשך תהליך הגמילה מאלכוהול?

רבים חושבים שניתן לטפל בהתמכרות בשיטה של "זבנג וגמרנו". חשוב להבין שתהליך שגמילה מאלכוהול הוא תהליך שלוקח פרק זמן ארוך יחד עם משאבים נוספים שהופכים את תהליך הגמילה למצליח ויעיל. יש להבין ששתיית אלכוהול גורמת לכל מיני שינויים, החל משינויים חברתיים, נפשיים, מוחיים ועד לשינויים רגשיים.

לעיתים קרובות השינויים הללו (חברתיים, מוחיים, נפשיים ורגשיים) עלולים להיות בלתי הפכים. כמו כן, כל השינויים הללו שהגוף עלול לעבור לא אומר שזה בלתי אפשרי להיגמל ולחזור לאחר מכן לחיים נורמטיביים


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article22061.aspx