מדוע צריך עו"ד לאחר פטירה של אדם קרוב?
נכתב על ידי: דוד כהן
תאריך: 14/11/11

פטירה של אדם האהוב היא אינה דבר קל, ומלווה בצער רב ובכאב. קשה לחזורלתפקד לאחר מקרה כזה, ובמיוחד ברגע שזה קורה. עם זאת, ישנם הליכים שחייביםלעשות בעתות כאלה. הדבר הראשון הוא להזמין אמבולנס שיקח את המת, ניתןלהתקשר לאמבולנס האזורי או למד"א, לאחר מכן יש לדאוג לקבורת המת. יש כאלהשכבר שמורה להם חלקה בבית הקברות, במידה ולא, העניין עלול לקחת יותר זמן,אם מדובר בבית עלמין ציבורי, אבל אם מדובר בבית עלמין פרטי, תהליך הקנייהיהיה מהיר אבל יעלה הרבה יותר מבית עלמין ציבורי, הסכומים מגיעים לאלפישקלים.

יחד עם הקבורה יש לדאוג להכנת ולסידור המצבה. כיום היא כבר כוללתאלמנטים עיצוביים רבים, כיתוב מצבות - המלל שירשם על המצבה, סידורי פרחים,תמונות, סוגי צבעים ועוד. בזמן הדאגה לדברים האלה, חשוב גם לזכור לנסחמודעת אבל, ולפרסמה באזור מגוריכם, במקום העבודה של הנפטר, ובעיתון המקומיאו הארצי, במידה והמשפחה ומכריו הם רבים ופרוסים ברחבי הארץ. בתוםההלוויה,יגיעו חלק מהאנשים לשבעה. אם יש בית גדול ומרווח אז אין בעיהלקיים אתהשבעה בבית, אבל אם הבית לא מסוגל להכיל כמות אנשים גדולה, אפשרלשכורמאהל. לגבי הכיבוד והאוכל שיש להגיש במהלך השבעה, ממולץ לשכור חברתקייטרינג, שתדאג גם להאכלה וגם למסביב - הסכו"ם, הצלחות, הכוסותוהניקיונות.

צוואת המנוח

אם מדובר במות אחד מההורים, בתום השבעה הילדים, הילדים דנים בירושהובצוואה שהם הותירו אחריהם. בדרך כלל ההורים כותבים את הצוואה בעודם בחיים,בעזרת עורך דין ובנוכחות עדים, עורך הדין מסייע בכתיבת הצוואה, ומנחה אתזה שמותיר אותה כיצד לפעול ומה הם החוקים וההליכים המשפטיים שקשוריםלהעברתהירושה. העניין לא תמיד פשוט, ההורים לא תמיד מחלקים שווה בשווה אתהנכסים, ולעיתים מתגמלים יותר את אחד הילדים, מסיבות שונות, הסיבה המוכרתהיא אם הילד הזה סעד ועזר להם יותר משאר הילדים, או אם אחד הילדים זקוקלעזרה ממשית ומיידית, לעומת שאר אחיו.

במקרה שהנפטר לא הותיר אחריו צוואה, יש את חוק הירושה, לפיו מתחלקתהירושה על פי דרגות קרבה. הראשונים שרשאים לקבל, הם הילדים של הנפטר.השניים הם ההורים של הנפטר, אם אין לו ילדים או נכדים, או לאחים של הנפטר,במידה ואין לו הורים. האחרונים לקבל את הירושה הם הסבים והסבתות. רצוילהימנע ממקרים כאלה, ולהכין צוואה מראש, כיוון שכך נמנעים מסכסוכים עםקרובי משפחה, והנפטר יכול להיות שקט שהוא לא פוגע בשלום המשפחה ושהרכוש שלומתחלק כפי שהוא רוצה.

עזבונות המנוח

העזבון כולל את כל הנכסים שנותרו לנפטר. העזבונות יעברו על פי בקשתהמנוח, במידה ויש צוואה, ואם אין, אז על פי חוק הירושה. המקבלים את העזבוןאחראים לכל דבר שהמנוח ביצע. במידה והוא מכר את ביתו, וטרם העסקה הושלמהבין שני הצדדים, בעל העזבון אינו יכול לבטלה, ולהציע את הכסף חזרה. ישנםכללים רבים שיש לדעת לגבי העזבונות. למשל, העברת העזבונות פטורה ממס, אושעל פי חוק הירושה, קופת גמל אין קשורה לעזבונו של אדם. בגלל הפרטים הרבים,יש להיעזר בעורך דין המתמחה בסוגיות שעולות לאחר פטירה של מנוח קרוב.עורךדין כזה מבין את הרגישויות בין בני המשפחה, הוא איננו בעל אותההתמחות שלעורך דין תאונות דרכים, אף על פי שישרגישויותוקווים אחידים דומים.


 
אודות המחבר

מיזם גרופ בניית אתרי מכירות באינטרנט עם שיווק באינטרנט להצלחת המכירות.

המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article22813.aspx