שיטות לשיפור הזיכרון
נכתב על ידי: דיקלה זמר
תאריך: 10/01/12

המח האנושי הוא איבר מדהים שטמונות בו יכולות רבות ומגוונות. הוא מכיל כמות בלתי נתפסת של מידע, שנקלט ומאוחסן בתוכו. מידע זה נאסף בכל רגע נתון ועוזר לכם להתמודד עם עולמכם. אבל מה קורה כשמתחילים לשכוח? האם המידע הולך לאיבוד? האם קיים דבר מה שמקשה עליו להישלף? על שאלות אלה ואחרות מדענים מנסים לענות כבר במשך עשורים רבים. ובכל זאת - יש מה לעשות שיגרום לשיפור הזיכרון.

ראה כאן עוד על אמצעים לשיפור הזיכרון>>>

למה אנחנו שוכחים?
בניגוד לאמונה הרווחת, בעיות זיכרון נפוצות היום במגוון רחב של גילאים. שאלות כמו: "איפה שמתי את המפתחות?", "האם סגרתי את הגז?", "מה התאריך היום?" שגורות בפי אנשים רבים. תופעה זו לא היתה כה נפוצה בעבר. דוגמה אחת היא שאם בעבר הייתם מאמצים את הזיכרון שלנו כדי להתקשר לאנשים, הרי שכיום כל המספרים מאוחסנים בזיכרון של הטלפון הסלולארי, במקום בזיכרון שלכם. אמנם אתם יכולים להתקשר לכל מי שאתם רוצים בכל רגע נתון, אבל המח מתנוון ונשחק. מחקרים שונים מהשנים האחרונות כבר גורסים בתוקף כי בני האדם מנצלים רק כ – 5% מהפוטנציאל של המח שלהם. נשאלת השאלה מה בכל זאת ניתן לעשות על מנת לשפר את הזיכרון שלנו?

מהם תהליכי שיפור הזיכרון?
תהליכי שיפור הזיכרון הם תהליכים הדורשים גירוי של התאים המוחיים. עליכם להציב לעצמכם הרבה אתגרים ומטרות מדי יום ביומו. כלומר - להפעיל לא רק את הגוף, אלא גם את המחשבה, הרגש והרוח. זאת כי בדומה לכל איבר אחר בגוף, גם המוח זקוק לאימון על מנת לשמור על כושר ועל חדות. לכן אם תעמידו בפניו משימות ומטלות בתדירות גבוהה, תהליך שיפור הזיכרון שלכם יתעצם כל יום עוד ועוד. במקביל תוכלו לשפר הן את התפקוד היומיומי שלכם והן את הביטחון העצמי שלכם.

קיימים כמה וכמה תחומים שיכולים לעזור לכם בתהליך שיפור הזיכרון:

ü משחקי חשיבה כגון שחמט, ברידג', שבץ נא וכדומה

ü פתרון תשחצים ותשבצים

ü קריאת ספרים ועיתונים

ü לימוד שפות חדשות

ü לימוד נגינה

ü פעילות פיזית - אפילו ריקוד או הליכה רגילה מביאים לשיפור הזיכרון בערך ב - 20%

ü שמירה על תפריט מאוזן ובריא – עם דגש על ויטמינים מקבוצה B וויטמין E

ü טכניקות רגיעה

ü צחוק ואופטימיות

ü שינה

ü ועוד

סדנאות שיפור הזיכרון
כיום חברות רבות מציעות סדנאות המיועדות להעצים תהליכים של שיפור הזיכרון. לא חייבים לחכות לרגע שבו המח יפסיק לתפקד בשביל להירשם לסדנה כזו. ההפך הוא הנכון. הסדנה הזו אינה מתאימה לאנשים הסובלים מהפרעות זיכרון קשות, או ממחלות הפוגעות בתפקוד הזיכרון. סדנה זו מיועדת בעיקר לאנשים בריאים המעוניינים ללמוד שיטות שישפרו את זיכרונם. כבר משנות ה – 30 לחייכם קיימת האטה בפעילות המוחית ולכן הזיכרון נחלש. שמרו על מוחכם חד!


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article24891.aspx