איפה לרכוש מט"ח
נכתב על ידי: יוסי בוזגלו
תאריך: 12/06/12

במידה ואתם עומדים לפני טיסה לחו"ל לצורך חופשה, בילוי, ביקור משפחתי או נסיעת עסקים, קרוב לוודאי שהינכם צריכים לרכוש מט"ח ולבצע המרת מטבע. אם בעבר היינו יכולים לקנות מט"ח רק בבנקים הרי עם פתיחת הענף לתחרות ניתן כיום לרכוש כסף זר בבנק הדואר וליהנות משירות ללא עמלות ומשערי המרה משופרים לעומת הבנקים, לרכוש מטבע זר בדוכני החלפת הכספים (צ'יינג), להוציא מטבע זר בכספומט המיועד לכך או לרכוש כסף זר באמצעות כרטיס האשראי מחברות המציעות רכישה דרך כרטיס האשראי וחלוקת תשלומי ההחזר לתשלומים.

לפני שרוכשים מט"ח חשוב לבצע סקר שוק מקיף ולבדוק את שערי ההמרה שכל מוסד פיננסי נותן כמו גם לבדוק ולהשוות את גובה העמלות שכל מקום דורש. בנקים ידועים בגובה העמלות שלהם ובשערי המרה מטבע פחות טובים אך מצד שני השירות נוח ומתבצע בבנק וכך אין צורך להסתובב עם סכום כסף גדול. במידה ומחליטים להמיר כסף בבנק כדאי לעשות זאת באמצעות כספומט ייעוד וכך לחסוך עמלות הגבוהות של הבנק. ישראלים רבים פונים לסניפי הדואר המציעם שירות מהיר, יעיל ולרוב ללא עמלות. שערי ההמרה של הדור מוצגים בחזית וכך ניתן לעקוב מי מציע שערי המרה טובים. הדואר מציע הטבות ברכישת מט"ח בסכומים העולים על 800 דולר וכך גם במכירה. כדאי לבדוק גם מספר דוכנים להחלפת מטבעות (צ'יינג) מכיוון שהם לא לוקחים עמלות ובסכומים גדולים ניתן לקבל שערי המרה טובים.

לרכוש בכרטיס אשראי

שירות חדש יחסית ניתן למצוא בבתי השקעות או צ'יינגים שונים דרכם אפשר להזמין בשיחת טלפון או באינטרנט מט"ח תמורת חיוב בכרטיס האשראי. כך חוסכים את הצורך לקחת הלוואה למימון הטיול או שהדבר מקל על ההוצאות החודשיות השוטפות. לרוב ניתן להחזיר את הסכום ב 2- 12 תשלומים.

להמנע מהמרה בנתב"ג

יש לנסות ולהמיר כסף עוד לפני הטיסה ולא לחכות לרגע האחרון בו מפאת לחץ שוכחים לפרוט כסף ומגיעים לנתב"ג ורק אז רוכשים כסף זר. העמלות הנהוגות בנתב"ג כמו גם שערי ההמרה נחשבים לרעים יחסית לדואר ולצ'יינגים לכן יש לנסות ולהימנע להגיע לנתב"ג ללא כסף לחו"ל.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article29852.aspx