חתונות – הפחד מההפקה והחשש מנטישה
נכתב על ידי: מיכל ז
תאריך: 22/07/12

החלטתם להתחתן וכבר יש תאריך, ומעכשיו והלאה אתם בוודאי תלכו על קליפות ביצים מחשש שמישהו יבטל את החתונה, ואולי אפילו יחליט להימלט מהאירוע בלי התרעה מוקדמת. אין ספק שזה מפחיד, אבל יש עוד משהו, מפחיד לא פחות, והוא הפקת החתונה.

הפקת חתונה כוללת כל כך הרבה דברים, שרק בשבילם צריך לכתוב סדרה שלמה של מאמרים. הדברים הגדולים הם פשוטים (מבחינת הבחירה, אבל לא מבחינת הכסף): אולם, אוכל, מוסיקה ועוד. הדברים הקטנים, הם הסיוט- סידור שולחנות, בחירת מפות, הזמנות מזכרות לאורחים, משלוח פרחים באשדוד וכדומה.

כל כך הרבה דברים "נופלים" על בני הזוג, ולאף אחד מהם אין באמת כוח להתעסק איתם. הרבה נשים אומרות שזה כיף ומגניב, אבל הן סתם עובדות על עצמן, הרי למי יש כוח לצאת לפגישות עם ספק כזה או אחר, להיפגש עם צלמים, נגנים, קייטרינג וכו'. יש לנו חיים, אחרי הכל, והם עמוסים גם ככה.

בדרך כלל, הפרטים הקטנים כמו משלוחי פרחים באשדוד והזמנות לאורחים נופלים על האישה, כי מדובר בדברים שצריכים להיות עדינים ו"נשיים", ולגברים אין בזה מושג. עם זאת, אין לגברים בעיה להתערב כשזה מגיע לאולם ולאוכל. ואז קורה מצב שבו האישה מרגישה שהגבר לא מתעניין ועוזר מספיק בהכנות, ולפעמים זה מגיע לעימותים קשים.

ובוא לא נשכח שלפני החתונה יש גם מסיבת רווקים ורווקות, שגם אותם (בחלק מהמקרים) החתן והכלה צריכים לארגן, כל אחד את המסיבה שלו. בקיצור, מרגע שמכריזים על אירוסין, הגבר והאישה הופכים למפיקי אירועים, אבל לא תמיד מוצלחים.

אחרי כל ההשקעה, לא פעם קורה שמישהו מבטל ברגע האחרון, ולאו דווקא באירוע עצמו, אלא גם שבועות לפני. הפחד שזה יקרה עלול לאכול את הצדדים מבפנים וליצור פחד שממנו תנבע רכושנות.

ההצעה הכי טובה לבני זוג, עוד לפני שהם מתחילים לארגן דברים לאירוע הגדול, היא ללכת לייעוץ זוגי. כן, נראה שהכל טוב ויפה, אחרת לא היו מתארסים, אבל מרגע האירוסין, הדברים יכולים להשתבש, ולפעמים מבינים רק מאוחר מדי שנעשתה טעות, או לפחות כך מרגישים הצדדים. ייעוץ זוגי יעזור לבדוק אם באמת יש סיכוי לנישואין, כמו המפגשים שעושים בני זוג מהדת הנוצרית עם הכומר שעתיד לחתן אותם ושמבקש לראות אם בני הזוג מתאימים וחיי הנישואין יהיו טובים או לא.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article30946.aspx