מיתוג קולי
נכתב על ידי: אירה פינסקר
תאריך: 24/07/12

מיתוג הוא טכניקה מסוימת שגורמת לצרכנים לזהות את המוצר או את החברה ולהבדיל אותו ממתחריו תוך יצירת הקשרים חיוביים. ברוב המקרים יתבסס מיתוג על חוש הראייה שלנו. כך, למשל, כולנו מכירים את הלוגו – סמליל גרפי ייחודי המזוהה עם החברה והמעביר בצורה תמציתית מסר חיובי .  סגנון עיצוב של חנויות של רשת או המוצרים עצמם, אם הוא מספיק ייחודי, הופך גם הוא לאמצעי מיתוג יעיל.

בשנים האחרונות מתחזק השימוש באמצעים נוספים, למעט האמצעים הויזואליים, לצורך מיתוג. חוש השמיעה שלנו יכול גם הוא לשמש כבסיס ליצירת הקשרים חיוביים וייחודיים בין צליל נעים למוצר מסוים. יותר ויותר חברות מזמינות לוגו מוזיקלי: קטע מוזיקלי או סלוגן שמלווה את המוצר או את החברה.

פרסומות קוליות, כגון פרסומות רדיו, הן ערוץ מקובל של מיתוג קולי. גם שירי פתיחה של סדרות טלויזיה משמשות למיתוגן; לעתים אנחנו זוכרים את צלילי הפתיחה האלה שנים ארוכות לאחר שהסדרה עצמה הסתיימה ושכחנו את שמות הגיבורים.

שימוש במיתוג קולי נעשה גם ברשת האינטרנט, אם כי בצורה פשטנית במקצת. אתרים רבים של חנויות מתחילים לנגן מנגינה מסוימת ברגע שנפתחים. יש לציין כי בחירה נבונה של מנגינה קיימת או יצירת מנגינה חדשה וייחודית יכולות בהחלט לתרום לפופולריות של האתר.

אחד היישומים הנוספים של מיתוג קולי הוא המענה הקולי בטלפונים של משרדי החברה. אפילו מנגינה שמלווה את הצרכן הממתין על הקו צריכה להיות ייחודית. יחד עם זאת, יש להיזהר: כאשר זמני ההמתנה גבוהים, הצרכן מאבד את סבלנותו וקושר את המנגינה שלא נגמרת לתחושה השלילית מההמתנה. בנוסף לכך, יש לעבוד עם נציגי החברה שנותנים את המענה הטלפוני על מנת שקולם יהיה ערני, תוסס ונעים לאוזנו של המתקשר. קול עייף ורדום, ממהר או עסוק, עשוי ליצור רושם שלילי אצל הצרכן ולגרום לו לתחושה של דחייה וחוסר עניין בפנייתו.

לסיכום, מיתוג קולי עשוי להיות כלי יעיל ביותר שתורם לבידול החברה. שילוב של מיתוג ויזואלי, מיתוג קולי ומיתוג בריח פועל על חושיו השונים של הצרכן וגורם לו לזכור את המוצר או את החברה הממתוגת.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article30993.aspx