הפרעות קשב וריכוז – מאפיינים, השפעות וטיפולים
נכתב על ידי: מיכל ז
תאריך: 04/09/12

מאפיינים מרכזיים של הפרעות קשב וריכוז

הפרעות קשב וריכוז מאופיינות בין השאר בקושי להתמקד בגירוי בודד, קושי לשמור על הריכוז והקשב לזמן ממושך, הסחת דעת קלה מצד גירויים חיצוניים, קושי לשים לב לפרטים, קושי בחשיבה בהירה שיוצר בלבול, קושי בעיבוד של כמה נתונים בו זמנית וקושי לפצל את הקשב על מנת לבצע כמה משימות בו זמנית.

מאפיין מרכזי של הפרעת קשב וריכוז הוא, כמובן, פגיעה ביכולת הקשב והריכוז, ומכאן קיבלה ההפרעה את שמה. יש שמפרידים בין שני הדברים האלו - ריכוז וקשב - אך הם משפיעים זה על זה.

מי שיש לו הפרעות קשב וריכוז יכול לחוות שינויים ברמת הריכוז שלו, כך שמפגש רנדומלי וחד פעמי של מישהו עם מי שלוקה בהפרעה לא תמיד יאפשר להבחין בה (אולי דווקא בעת המפגש רמת הריכוז גבוהה יותר מבדרך כלל).

השפעות הפרעת קשב וריכוז

הפרעת קשב וריכוז יכולה לפגוע בתחומים שונים בחיים. בילדות, הפגיעה המובחנת ביותר היא בתחום הלימודים. היות וילדים שיש להם את ההפרעה מתקשים להתרכז בשיעורים ובעת למידה לקראת מבחנים, יש פגיעה בציונים שלהם. זו הסיבה שהם מקבלים "הקלות" בעת מבחנים (לאחר שנבדקו ואובחנה אצלם ההפרעה).

אבל הפרעת קשב וריכוז לא הופכת רק את הלימודים לאתגר, אלא גם אינטראקציות עם הסביבה. אנשים עם ההפרעה הזו יכולים להתקשות להתרכז בשיחה פשוטה עם מישהו, מה שעלול לפגוע בצד השני של השיחה אם הוא לא מודע לכך שלבן השיחה שלו יש את ההפרעה, והוא עלול לפרש זאת כחוסר עניין או כזלזול.

בנוסף, הפרעות קשב וריכוז עלולות לפגוע גם בעולם העבודה, במידה והלוקה בהפרעה מגיע לבגרות עם מטען מלא בחוויות שליליות שהפכו לחלק מהזהות העצמית שלו. במקרה כזה, יהיה לו קושי לפתח קריירה מקצועית.

טיפול בהפרעות קשב וריכוז

כדי למנוע היווצרות של מטען שתואר לעיל, חשוב לקבל טיפול בהפרעות קשב וריכוז כמה שיותר מוקדם, ועדיף בתקופת הילדות. כדי לקבל את הטיפול צריך כמובן להיבדק כדי לאשש את קיומה של ההפרעה.

מטרת טיפול בהפרעות קשב וריכוז היא שיפור מרבי של התפקוד, ולרוב הוא כולל שילוב רפואי, נפשי וגופני. למעשה, הטיפול בבעיה מתבצע תוך התמקדות בכל המערכות של חיי האדם: המערכת הפסיכולוגית, הביולוגית והחברתית.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article32345.aspx