חשיבותו של אבחון מקיף בעת הופעת בעיות פוטנציה
נכתב על ידי: אירה פינסקר
תאריך: 10/09/12

מעטים הם הגברים שמוכנים להודות בכך שיש להם בעיות פוטנציה. יחד עם זאת, מחקרים אנונימיים מראים שכמעט שליש מהגברים בישראל יודעים מהו תפקוד מיני לקוי מנסיון אישי. חשוב להבין, שהתגובה הבוגרת והנבונה לגילוי בעיות פוטנציה היא אבחון רפואי מקיף. ננסה להבין מדוע.

 

בעיות פוטנציה הן בעיות בזקפה. זקפה היא מצב בו המוח משדר אותות חשמליים באמצעות מערכת העצבים, אותות אשר בעקבותיהם דם מוזרם אל אבר המין הגברי, אשר מתקשה ומזדקף. חוסר יכולת להגיע לזקפה יכול להיות ביטוי לבעיה באחת המערכות המעורבות במנגנון מורכב זה, בין אם מדובר במחלות נוירולוגיות כגון טרשת, מחלות הורמונליות, מחלות לב או יתר לחץ דם, סוכרת וכדומה.

 

לעתים בעיות פוטנציה מתבטאות בהעדר חשק מיני, גם אם קיים גירוי מיני אשר במצב אחר היא משפיע על הגבר.  העדר חשק מיני יכול גם הוא להעיד על בעיות בתחום הרפואי והנפשי, כגון על דיכאון, על חוסר איזון הורמונלי וכדומה. לעתים היעדר חשק מיני יכול להיות אחד מתסמיני הפרעה נפשית הקרויה פוסט טראומה – תופעה קשה למדי הדורשת טיפול מערכתי.

 

במצב בו לא ידועה מחלה כלשהי אשר יכולה להתבטא בבעיות פונטציה, מומלץ לעבור אבחון רפואי מקיף. בצורה כזאת ניתן להגיע לגילוי מוקדם של בעיות רפואיות שונות, ולהגדיל את סיכויי ההצלחה לריפוי מלא. במידה ולא התגלו בעיות פיזיולוגיות כלשהן, ואילו בעיות הפונטציה ממשיכות, מומלץ לעבור גם אבחון נפשי לגילוי בעיות כגון הסינדרום הפוסט טראומטי. לעתים הבעיות הפיזיולוגיות והפסיכולוגיות משולבות יחדיו: כך, למשל, אדם שגילה כי לוקה במחלת לב שלא ידע עליה, עשוי לחוש תסכול שיביא אותו עד כדי דיכאון; מצב זה יגרום לבעיות פוטנציה להחמיר.

 

לסיכום, בעיות פוטנציה בדרך כלל אינן תופעה עצמאית, אלא ביטוי או תסמין לבעיה אחרת רחבה יותר. לכן כה חשוב להכיר בעובדה כי הן קיימות, ולפעול ללא דיחוי לאחבון רפואי מקיף. גילוי מוקדם של מחלות שונות יאפשר לטפל בשורש הבעיה, ולמנוע סבל נוסף ומיותר מהמטופל. הדחקה ודחיית האבחון עשויות לגרום להתפתחות של המחלה והחמרת המצב הן מבחינת התפקוד המיני והן מבחינת המצב הבריאותי באופן כללי.

 


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article32507.aspx