4 תובנות שמעולם לא חשבת עליהן ויעזרו לך להתמודד עם פחד קהל
נכתב על ידי: ליאור ברקן
תאריך: 19/09/12

הפחד מעמידה בפני קהל הינו פחד ביצוע, כלומר, הוא נובע מתוך כך שלא עמדנו מספיק מול קהל ודיברנו. החששות והציפיות המתנגשות גורמות לנו להתרגשות גדולה שאותה אנחנו מפרשים כפחד. לאחר שאנו מפרקים את הפחד באמצעות כלי ה-NLP עדיין צריך לדעת איך להתמודד עם ההתרגשות שנשארת:

תובנת פחד קהל 1: לאהוב את המאזינים שלך

אנשים שסובלים מפחד קהל בוחנים את הקהל בפחד כאילו היה להקת חיות טרף. למעשה, ההיפך הוא הנכון. הם מגיעים כדי לשמוע אותך מדבר על נושא שהוא חלק מתחום ההתמחות שלך. הם הקהל הכי אוהד שיכול להיות לך והם רוצים שתעזור להם להבין דברים שהם לא יודעים.

בגלל זה, רצוי להתחיל לאהוב את הקהל הזה. הם כמוך. הם רוצים את הידע שיש לך וכל עוד תתן להם אותו, הם ישארו נאמנים אליך. כשאנחנו אוהבים את הקהל שלנו, אנחנו מתחילים להתייחס אליו כאל קבוצת חברים. אז, אנחנו מתחילים להפתח ולדבר בצורה הרבה יותר שוטפת ורהוטה.

תובנת פחד קהל 2: לאכול נכון ולנוח כמו שצריך

רוב הסובלים מפחד קהל כל כך עסוק במחשבה על תגובות הקהל עד שהוא שוכח משהו חשוב. כדי להרצות בצורה הטובה ביותר, עלינו להגיע במצב הטוב ביותר. לכן, עלינו לדאוג לישון את כמות שעות השינה הרצויה ולשים לב לדברים שאותם אנחנו אוכלים בערב לפני ובאותו היום.

מעבר לחשש ההגיוני מקלקולי קיבה, בחירת האוכל עשויה להביא אותנו להרצות רגועים יותר ונינוחים יותר. לכן, עלינו להמנע ככל האפשר ממאכלים או משתיה המכילים קופאין או מלאים בסוכר הגורמים לגוף שלך להיות יותר אנרגטי מהרגיל ומחריפים את תחושת התזזיתיות.

תובנת פחד קהל 3: לזכור לנשום

אחד הגורמים הראשיים לפחד קהל הוא חוסר היכולת לנטרל לחץ. רבים מהאנשים שאינם מיומנים בעמידה מול קהל אינם שמים לב לנשימה שלהם. למעשה, הם נושמים בצורה כל כך רדודה, שאין זה פלא שהם מרגישים לחוצים.

כדי לנשום כמו שצריך, עלינו להוריד את מקצה הנשימה ולנשום נשימות עמוקות ככל האפשר. יש לזכור, האטת מקצב הנשימה מרגיע אותנו והופכת אותנו שוב לנינוחים ובעלי יכולת ריכוז, אותה אנחנו צריכים בזמן שאנחנו מרצים מול הקהל.

תובנת פחד קהל 4: להשאיר את המושלם מאחור

חוסר ביטחון עצמי ביכולת לעמוד לפני קהל הוא חלק מהותי נוסף בפחד קהל. אדם שסובל מפחד קהל בדרך כלל חושב שהוא צריך להיות מרצה מושלם ולשלוט בצורה מושלמת בחומר. זו טעות. אם אנחנו מדברים על נושא, אותו אנחנו מכירים לעומק, מצפים מאיתנו להעביר את החומר. אף אחד לא ציפה הרי לסטיב ג'ובס. הם באו כדי לשמוע אותך, ולכן כל מה שחשוב שתעשה הוא להיות עצמך ולהעביר את החומר.


 
אודות המחבר

OperationNLP בית הספר ההישראלי ללימודי NLP

המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article32751.aspx