לשמור על הטבע
נכתב על ידי: שירה ט
תאריך: 05/11/12

לשמור על הטבע

הקסם שבאזור כפרי או חקלאי מסב שלוות נפש, הפסטורליות שמסביב, הירוק בעיניים, השקט הנעים. באזורים אלה נדמה שהזמן עובר בקצב אחר, רגוע ואיטי יותר. השדות המוריקים כמו גם הרפתות והלולים, בתי הכפר רחבי הידיים והמרחבים שמסביב, הטבע באזורים האלה עוטף הכול ברכות. היופי שמסביב הוא לא דבר מובן מאליו, וכדי שיתקיים יש צורך לדאוג למגוון סוגיות הקשורות לאיכות הסביבה באזורים אלה. אחת הסוגיות החשובות בתחום זה היא הנושא של טיפול בשפכים חקלאיים.

שפכים באזורי כפר

על השפכים הרבים שיש ברפת או בלול אין צורך להכביר במילים, כולנו ביקרנו בהזדמנות זו או אחרת במשק וראינו אותם במו עינינו. חומרים אנטיביוטיים שונים שבהם משתמשים מתערבבים בשפכים אלה ועלולים להביא לזיהום הסביבה. גם השדות והגידולים השונים מייצרים שפכים רבים, ובשונה משפכים ביתיים, כאן ניתן למצוא בהם חומרי הדברה מסוכנים וחומרי דישון מזהמים. טיפול בשפכים חקלאיים מצריך פעולה מונעת, פתרון שירחיק את כל החומרים המסוכנים האלה הן מאמצעי ההולכה וממתקני הטיהור והן מהנחלים, מי התהום והקרקע.

פסטורלי וירוק

ישנן חברות רבות העוזרות לחקלאים בתחום זה של טיפול בשפכים חקלאיים כשבראש ובראשונה מטרתן לשמור על כולנו מפני כל החומרים המזיקים שנמצאים בשפכים, וזאת באמצעותם של פתרונות טכנולוגיים שונים. הנושא של טיפול בשפכים חקלאיים מעוגן בתקנות והחקלאים מחויבים לעמוד בסטנדרטים מקובלים של איכות השפכים. פתרונות רבים בתחום זה הם ידידותיים לסביבה ולמרות עלותם הלא מעטה מדובר בהוצאה חסכונית, וזאת בעיקר בשל העובדה שהיא מונעת סכנות עתידיות שיעלו כסף רב ואף נזק בלתי הפיך לקרקע, למים ולבני האדם.

הטבע מלא אהבה

החקלאים בארץ סובלים על בשרם מהמחסור הגדול של מים כאן בארץ, ואחד הפתרונות המעניינים לסוגיה זו הוא טיהור השופכים. מתקני טיהור שונים הפועלים כמעט בכל מקום בארץ הופכים את השופכים של כולנו לקולחים המשמשים את ענף החקלאות. טיפול בשפכים חקלאיים ושפכים בכלל מאפשר בעצם מחזור של מים, כך שניתן לעשות שימוש חוזר כדי להשקות גידולים מסויימים. בסופו של דבר כולנו נהנים מהטבע שמסביב ומהתוצרת החקלאית. טיפול בשפכים חקלאיים ושפכים בכלל שומר עלינו ועל הטבע שאנחנו כל כך אוהבים.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article34066.aspx