חשיבות חווית משתמש להצלחת המוצר
נכתב על ידי: טל זולברג
תאריך: 31/12/12

אחד המושגים שהולכים ותופסים תאוצה בשנים האחרונות הוא חווית משתמש. אנחנו מוצפים במוצרים שונים, באפליקציות שונות, במשחקים חדשים, בשירותים שונים ולעתים נראה שכל אחד רק מנסה לרכב על גל ההצלחה של זה שקדם לו בתחום. אם כך, איך מוצר הופך להצלחה, כיצד שני מוצרים שממלאים בדיוק את אותו הצורך זוכים לרמות כה שונות של פופולאריות? מדוע אפליקציה אחת היא הצלחה גורפת ואחרת נעלמת לתהומות הנשייה? ובכן, קצרה היריעה מלהכיל את כל האספקטים השונים שיכולים להשפיע על הצלחה של מוצר זה או אחר, אבל בכל זאת ננסה בטקסט הקצר שלפניכם לגעת בקצה קצהו של הביטוי – חווית משתמש.

חווית משתמש על קצה המזלג

כשמדברים על חווית משתמש מתייחסים למערכת היחסים או יחסי הגומלין בין משתמש הקצה למוצר. המוצר צריך לענות על צרכים מסוימים, אך חווית משתמש מוצלחת יכולה לספק למשתמש הרבה יותר משציפה לו ולהפך – חווית משתמש גרועה יכולה לגרום לו לנטוש את המוצר. קחו למשל את מכשיר האייפון. חווית המשתמש שלו, כלומר הדרך בה הוא מופעל, הדרך בה המשתמש חווה את המכשיר שינתה באופן מוחלט את כל מה שהכרנו עד לרגע בו יצא המכשיר לשוק. מאותו הרגע, השוק הסלולארי עבר תהפוכה רצינית. באופן עקרוני, עד אז מכשירים רבים הכילו אפשרות של גלישה באינטרנט ומכולם ניתן היה לצלם או לדבר בטלפון, אבל חווית המשתמש באייפון הייתה כל כך מוצלחת, שההצלחה של המכשיר הייתה חסרת תקדים בתחום.

תחומים רבים במושג אחד

חווית משתמש הוא אמנם מושג אחד, אבל מאחוריו מאוגדים ומשולבים זה בזה לא מעט תחומים. מדובר על תחום מולטידיסציפלינרי שלרוב מעורבים בעיצוב שלו אנשים מתחומים שונים. אתם יכולים לקחת כל מוצר ולבחון את חווית המשתמש שלכם. קחו למשל קופסא של גבינה מסוימת שאתם רוכשים ברשתות השיווק. מדובר על מוצר שנתון בתוך קופסת פלסטיק. הקופסא מעוצבת מבחינה מבנית בסגנון מסוים, בוצעה עליה עבודה גרפית, הוחלט על מנגנון הפתיחה שלה וכתוצאה מכך יהיה קל יותר או פחות לסגור אותה, היא תהיה מסוגלת לעמוד בפני לחצים שונים, למנוע או לא למנוע רטיבות וקלקול וכיו"ב. חווית המשתמש של מוצר בעל אריזה קשה לפתיחה או כזו שגורמת להשפרצה של נוזלים בעת הפתיחה תגרום בסופו של דבר לכישלון שלו.

המרכיבים השונים

בין המרכיבים הרבים של חווית משתמש ניתן למנות עיצוב אינטראקציה, כתיבה טכנית, כתיבה שיווקית או כתיבת תכנים, עיצוב גרפי או תקשורת חזותית אם תרצו, גורמי אנוש, תורת הנגישות, ארכיטקטורת מידע ועוד. כיום ישנם מסלולי לימוד רבים במוסדות לימוד לא מעטים ברחבי הארץ שמתמחים בתחום הכל כך מרתק הזה של חווית משתמש. בעולם כל כך תחרותי, מדובר על תחום שהולך ונהיה מבוקש יותר ויותר. בהצלחה.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article35454.aspx