חשמלאים - לתכנן נכון את החשמל בבית
נכתב על ידי: אסף יהלומי
תאריך: 03/03/13

כאשר אנו משפצים בית ישן או בונים בית חדש, ישנם הרבה דברים שעלינו לקחת בחשבון על מנת להקל את חיינו בבית המשופץ או בבית החדש. בין היתר עלינו לקחת בחשבון, את תכנון בניית מערכת החשמל בבית, כדי ששימוש החשמל ייעשה בצורה נוחה, פשוטה ובעיקר חסכונית.

החיים המודרניים כידוע, מלווים בשימוש אינסופי במוצרי חשמל שונים. על מנת שהשימוש במוצרים אלו ייעשה בצורה טובה, עלינו להכין מספיק נקודות בבית שיוכלו לשרת מוצרי חשמל אלו, עלינו לבצע עבודות אשר יתאימו לאופי של השימוש שלנו באותם מוצרי חשמל. לשם כך, עלינו לשכור את שירותיו של חשמלאי מוסמך לעבודות אלו או של מהנדסי חשמל אשר יודעים לבצע תיכנון עבודות חשמל רציניות.

כיצד מבצעים תכנון עבודת חשמל לטווח הארוך? ראשית, התכנון ייעשה על פי מספר החדרים בבית וכמות מכשירי החשמל שאנו מתכוונים להפעיל בכל חדר הן בהווה והן בעתיד. שנית, עלינו לשאול את עצמנו, אלו מערכות יפעלו וכיצד ניתן לחסוך בהפעלת המערכות השונות, על מנת שלא נבזבז כסף לחינם, הן בביצוע עבודות מיותרות של חשמל בבית והן בהוצאות השוטפות על חשמל, במהלך חיינו בבית.

נתחיל בתכנון החדרים בבית. אחד הגורמים המשמעותיים שיש לקחת בחשבון כאשר אנו מתכננים את מערכת החשמל בבית, בכל הקשור למספר החדרים בבית, זו אופי המזגן שנרכיב בבית. אם מדובר בבית קטן, אזי אולי לא נצטרך להתקין מזגן יותר מאשר במקום אחד. במיוחד כאשר מדובר בדירה שהיא קרה באופן טבעי.

לעומת זאת בית גדול, ידרוש מאיתנו לקיים מערכת מיזוג מרכזית, מה שכמובן דורש תיכנון חשמל אחר לגמרי.  כמות החדרים, גם תקבע, כמה נקודות טלפון יהיו בבית. כיום נהוג להתקין נקודת טלפון בכל חדר, מכאן אפשר להסיק שלפי כמות החדרים כך כמות נקודות הטלפון אשר יותקנו בבית.

גודל הבית יכול גם לקבוע, האם יש לנו אפשרות להשתמש באמצעים חלופיים, כגון לוחות סולריים או טורבינות רוח ביתיות. במידה ומדובר בבית גדול, אזי שהשימוש בהם הוא חסכוני מאוד, בעוד שבבית קטן, ייתכן שלא תהיה בכך תועלת.

אם נתייחס לתכנון עבודות חשמל על פי כמות מוצרי החשמל שאנו משתמשים בהם, אזי שעלינו לשאול, כמה מוצרי חשמל יעבדו בו זמנית וכמה מהם צריכים להיות מחוברים לחשמל באופן תמידי. ניקח לדוגמא את המטבח לעומת חדר שינה.

בעוד שהמטבח דורש שימוש במוצרי חשמל רבים, חלקם דורשים שימוש קבוע בחשמל, למשל מקרר או מקפיא, וכן תנור מטעמי נוחות, בנוסף למכשירים רבים אחרים שעלינו לעבוד איתם בעת הבישול. לעומת זאת, חדר שינה דורש הרבה פחות נקודות חשמל, יש צורך בנקודת בנקודת חשמל למחשב על מנת שלא נצטרך לחבר אותו בכל פעם מחדש לחשמל, כמו כן, נצטרך חיבור לטלוויזיה ולממיר שלה, ויתכן שעוד שקע אחד או שניים לצרכים שונים.

תכנון כמות השקעים תאפשר לנו, גם לחסוך בהוצאות על נקודות חשמל וגם בהוצאות חשמל שוטפות, בעת מחייתנו בבית.  את כל זה יש לקחת בחשבון כשאנחנו מזמינים חשמלאים לתכנון חשמל בבית.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article36743.aspx