יונדאי ולוסטר
נכתב על ידי: יוסי בוזגלו
תאריך: 19/03/13

חברת יונדאי הפכה להיות שותפה מלאה בזירה הספורטיבית של ענף הרכב, יחד עם השקתה של גרסת הקופה החדשה והקומפקטית, יונדאי ולוסטר. הולוסטר כמובן מצטיינת בעיצוב מהפכני במיוחד בשל הדלת הבודדת שנמצאת בצידו האחד של הנהג ובצידה השני שתי דלתות, המעניקות מראה יותר משפחתי. הכלאה זו הצליחה לשרת את יונדאי בדיוק כפי שהיא רצתה, ולייצר את אחד בדגמים הספורטיביים הנחשקים ביותר. על אף שמרבית הסברות בנוגע לשורשיה של הולוסטר החדשה, מניחות שהיא למעשה הגרסא החדשה של הקופה משנת 1996. אולם חשוב לציין שהדבר לא ממש מדויק.

על המקורות והשורשים של ה- "קופה" החדשה

ישנן כמה סיבות לכך שהולוסטר לא ממש נחשבת כיום ליורשת של הקופה היוצאת של החברה הדרום קוריאנית. הקופה היוצאת עוצבה ותוכננה בין השאר על ידי, פינינפרינה, סדנת עיצוב איטלקית, ולאורכה ניתן היה להבחין בקווים מפוסלים והציעה תא נוסעים מפואר במיוחד. בשנת 2008, באופן הדרגתי, גססה לה הקופה ועל אף שמרבית הציבור חשב שהולוסטר באה להחליף את מקומה, לא היה כך הדבר. הולוסטר למעשה זכתה לשם, קופה, כדי לתכנן סדרה של מכוניות שתוכל לשרת גם את הציבור האירופאי, בדגמים ספורטיביים שעד כה לא היו בנמצא.

כיצד הקופה החדשה הגיעה לקדמת הבמה?

העיצוב של ולוסטר בהחלט ראוי לציון והתייחסות אך לאו דווקא הופך אותה לכל כך אטרקטיבית, מה שלמעשה מעניק לה את מרב היתרונות הוא סך כל הרכיבים המצויים בפנים הרכב ובכלל היכולות והביצועים שלה על הכביש. מדוע הולוסטר החדשה הצליחה למשוך כל כך הרבה לקוחות וליצור עניין כה גדול בה? יש כאלה שיגידו שמדובר בעיצוב חיצוני בלתי שגרתי שמשרת אותה נאמנה, ויש כאלה שיגידו שהעובדה שמדובר בדגם של יונדאי, הוא למעשה מה שגורם לציבור הרחב להיות כה מופתע מהקופה החדשה.

על העיצוב של הולוסטר

כאמור, העיצוב של יונדאי ולוסטר הוא אחד מהגורמים שאפשרו לה לגרוף כל כך הרבה מחמאות, הא- סימטריות היא איננה עניין של גימיק בלבד, חשוב להבין שעל מנת לעצב מכונית בעל גוף כפול כמו זה של הולוסטר, יש צורך בהרבה מאד זמן מחשבה והשקעה רצינית. הולוסטר מצטלמת היטב כמעט בכל זווית שהיא, היא משלבת כמה סגנונות שונים במעטפת החיצונית שלה, כך שאנו יכולים להבחין בפרונט מאיים ואגרסיבי במיוחד, לאורכה קווים מעודנים, הפגוש מתאפיין ב "מגע" צרפתי ומזכיר מאד את ה-DS, תאורת LED, ומפלט ממורכז שגורם לחלקה האחורי לבלוט במיוחד.

עיצוב פנים הרכב

ניתן לומר שכמעט כל הפרטים בה, נדרשים להיות שם ומשרתים צרכים בסיסיים, מלבד פתחי האוורור על מכסה המנוע אשר הותקנו אך ורק למען מטרות קישוט ויופי, וליתר דיוק אינם שימושיים כלל מפאת הסיבה הפשוטה שהם אטומים לאוויר. הולוסטר החדשה בהחלט מהווה מקור גאווה מרכזי במיוחד לקו העיצוב הקוריאני. תא הנוסעים מיועד לשני אנשים כאשר תא המטען מציע חלל די מרווח להעמסה של ציוד.

האורך של דלת הנהג מאפשרת לנו לגלוש בנוחיות לתוכה, וכן מאפשרת מעבר פשוט וקל אל המושבים האחוריים של הרכב. בחלק האחורי, ניתן ליהנות ממרחב המאפשר תנועה חופשית ובין המושבים ישנו תא אחסון ומחזיקי כוסות, הנבלעים בתוך המושבים עצמם.

 


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article37060.aspx