4 טיפים לא מוכרים ולא סטנדארטים לניטרול מהיר של פחד קהל בזמן אמת
נכתב על ידי: ליאור ברקן
תאריך: 02/06/13

כמובן שאנחנו נוכל לסרב ולפספס את ההזדמנות להתפתח ולהצליח מעט יותר בתחומנו. עם זאת, מכיוון שאנחנו מעוניינים להצליח יותר, כדאי שנכיר את ארבעת הכלים הבאים שיעזרו לנו לצלוח את המשימה בהצלחה ולהקטין בצורה משמעותית את הסיכוי שנחווה פחד קהל בזמן אמת:

מפחד קהל למחיאות כפיים 1: לנהל את שפת הגוף

רוב האנשים שסובלים מפחד קהל עסוקים במחשבות על תגובות הקהל. הם מאמינים כי הקהל יודע שהם מפחדים ובכך מלחיצים את עצמם יותר ויותר עד הנקודה שבה זוהי אמונה שמגשימה את עצמה. כדי להימנע מלולאה מחשבתית זו, מומלץ להעסיק את המחשבות המודעות שלנו במשהו אחר - ניהול שפת גוף.

כדי לעשות זאת, עלינו לשים לב לנשימות שלנו, לדרך שבה אנחנו עומדים ולדברים שאותם אנחנו עושים עם הידיים. ניהול נכון של שפת הגוף יביא אותנו להרגיש יותר בשליטה ובכך ליצור תחושת ביטחון עצמי שתאפשר לנו להתרכז בהעברת המסר נכון במקום בקריאת מחשבות הקהל.

מפחד קהל למחיאות כפיים 2: למנף התרגשות

אחת הדרכים המעניינות יותר להפוך פחד קהל לכלי בזמן הרצאה הוא למנף התרגשות. הזיכרון שלנו הוא תלוי מצב רוח. במילים אחרות, הזיכרון שלנו נצרב רק כאשר חווינו רגש חזק מספיק. מצד שני, זהו מצב דו סיטרי ועצם כך שנזכרנו, גורם לנו לחוות מחדש את הרגש המחובר אל הזיכרון.

אם אנחנו כבר מתרגשים בזמן העברת התכנים, עדיף שנתרגש בצורה שתשרת אותנו. במידה והנושא שעליו אנחנו מרצים מאפשר זאת - נשלב בו סיפור שקשור לנושא ומעורר רגש מסויים. הקהל המקשיב יזדהה עם הסיפור ויחווה את הרגש. חשוב לזכור - אם נרגש אותם, הם יאהבו את ההרצאה יותר.

מפחד קהל למחיאות כפיים 3: לזכור שפחות זה יותר

רוב האנשים חושבים שהקהל מצפה מהם להיות אמני במה. לכן, הם מנסים להכניס להרצאה בדיחות, סיפורים ומצגות רוויות אפקטים רק כדי להרשים ולהתאים לציפיות. למעשה, עודף האפקטים והבדיחות מסיח את הקהל מהעיקר למענו הם באים ופוגע באיכות ההרצאה.

בהכשרות שכנוע ועמידה מול קהל כמו לימודי NLP למשל, אנחנו למדים שפחות הוא לפעמים דווקא יותר. על אף שבקורס NLP אנחנו לומדים איך לספר סיפורים, מטרתם ב-NLP הינה פשוטה - להעביר את המסר ולחזק אותו במקום להעפיל עליו ולהסיח את השומעים ממנו.

מפחד קהל למחיאות כפיים 4: להתחיל ולסיים בצורה מרשימה

רוב הסובלים מפחד קהל אינם מודעים לסוד הגדול של עולם הבמה - אם הקהל יהנה בהתחלה ובסוף והמסר יועבר בצורה עניינית, ההרצאה תשיג את יעודה. לכן, גם אם אנחנו סובלים מפחד קהל, עלינו לפתוח את ההרצאה באנרגיות גבוהות ומעוררות, להמשיך עם הנקודות אותן חשוב היה לנו להעביר בהרצאה ולסיים באותו טון אנרגטי שבו התחלנו. כך, הקהל יישאר עירני ואנחנו נזכה למחיאות הכפיים המיוחלות.


 
אודות המחבר

OperationNLP בית הספר ההישראלי ללימודי NLP

המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article38253.aspx