נהיגה בפסילה
נכתב על ידי: לירית אשכנזי
תאריך: 05/06/13

נהיגה בפסילה גוררת אחריה עונשים רבים למי שנתפס על ידי המשטרה. המשטרה מבצעת פעולות שונות על מנת לאתר נהגים אשר נוהגים כאשר בידם פסילה: ביצוע בדיקה אקראית – המשטרה עומדת בשולי הדרכים ומבצעת בדיקות רישיון לנהגים באמצעות מחשב משטרתי וכן מאתרת נהגים אלו באמצעות מידע מודיעיני שהיא מפעילה על ידי יחידות מיוחדות המאתרות נהגים בזמן פסילה.

נהיגה בפסילה הינה מסוכנת ביותר, ופעמים רבות נהג בפסילה אותר בזמן תאונת דרכים קטלנית. נהיגה בפסילה אסורה בחוק ומי שנתפס על נהיגה בפסילה מקבל 3 שנות מאסר בפועל – זהו העונש הקבוע בחוק. בחוק ישנם שני סוגים של עבירות – נהגים הנוהגים ללא רישיון – מכיון שפג תוקפו מעל חצי שנה או נהגים הנוהגים בזמן שלילה.

מי שנתפס על נהיגה בפסילה, החוק מתייחס אליו בחומרה רבה ובפרט למי שעובר עבירות תנועה בזמן הפסילה. ישנן סיבות שונות לכך שנהגים נוהגים ללא רישיון בתוקף: אי תשלום למשרד התחבורה בגלל חובות, בעיות בריאותיות שונות ועוד. אין ספק שהתייעצות עם עורך דין המומחה לדיני תעבורה יכולה לעזור בסיטואציות אלו מכיון שהוא מכיר את ההליכים בבית המשפט ויכול להפחית לעיתים את העונש או לבטל במקרה הטוב.

מצלמת מהירות, לא תוכל לתפוס נהג הנמצא בשלילה. עם זאת, ישנם מארבים רבים שנעשים בכבישים כדי לתפוס נהגים אלו ואז הללו מסתכנים בעונש מאסר. הסיבה לענישה החמורה הינה בגלל שכשאדם ממשיך לנהוג למרות שבית המשפט אסר עליו, הדבר מעיד על זלזול מצידו בחוק ולכן המשטרה מנסה להילחם בתופעה זו בצורה קשה (מה גם שאדם שקיבל שלילה, ביצע קודם לכן עבירה די חמורה... ).

עורך דין תעבורה מאוד יכול לסייע במקרים הללו – מניעת מאסר בפועל, שכנוע בית המפשט להסתפק במאסר על תנאי וכדומה. עם זאת, במידה והעבירה תחזור על עצמה, בית המשפט בהחלט יפעיל את המאסר כי חזרה על אותה עבירה מעידה על זלזול בחוק ובבית המשפט.



 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article38312.aspx