פינוי ירושות
נכתב על ידי: שי טופיגן
תאריך: 17/09/13

במקרים של פינוי ירושות, היורשים זקוקים לפינוי הדירות. פינוי הדירות אמור להיעשות על הצד הטוב ביותר, ותוך גילוי רגישות מצד החברות המפנות למצב העדין שבו נתונים היורשים. כמו כן, בשל המצב העדין, הפינוי חייב להיות מהיר.

מעמד הדירה בירושה

במהלך פינוי ירושות, היורשים שקיבלו את הדירה בירושה, זקוקים לפינוי הנכס, במקרה זה דירה, ופינוי תכולתו. זאת, בכדי שיוכלו למכור את הדירה. כמו כן, קיימת בפניהם גם האפשרות להשכיר את הדירה האמורה, או להתגורר בה בעצמם. לאחר פינוי הדירה החברה מבצעת סיוד בדירה, ואף מטפלת בהדברת מזיקים ומבצעת ניקיון בדירה.

שלבים בפינוי ירושות

שירות פינוי דירה כולל מספר שלבים. ראשית, מיון החפצים, תחילה החפצים הקלים, כמו מסמכים, ספרים וחוברות. לאחר מכן, פירוק של רהיטים בעלי משקל. לבסוף מבצעת החברה סיוד, כאמור, בכל הדירה וכן ניקיון מקיף. מיון החפצים מאפשר לדעת באילו חפצים בעל הדירה אינו מעוניין עוד. במקרה זה החברה מחליטה אם לקחת את החפצים ולמכור אותם בעצמה. דבר זה נעשה בנוכחות בעל הדירה. החברה שביצעה פינוי דירה למטרות ירושה, אינה גובה תשלום תמורת הפינוי, ומסתפקת במכירת החפצים שקיבלה מבעל הדירה.

מטרת חברת הפינוי

החברות השונות העוסקות בפינוי ירושות, מעוניינות, מעל לכל, לבצע פינוי מלא של הדירה ובאופן מהיר ובמקצועיות. זאת, תוך הימנעות מגרימת נזקים לדירה עצמה, וכן לחפצים שבבעלות בעל הדירה המיועדת לירושה.

מטרת מיון החפצים

קיימים מקרים בהם החברה המבצעת את פינוי הדירה, מובילה את החפצים שפונו אל נקודות איסוף פסולת המורשות על פי החוק. כמו כן, ישנם אתרים למטרות מחזור הפסולת שאף הם מורשים לפי החוק. זאת לקליטת הפסולת. חפצים שנותרו במצב טוב מועברים לשוקי יד שנייה. כמו כן, החפצים נמסרים לנזקקים ולקוני ירושות.

יחס רגיש ומתחשב

החברות העוסקות במשימת הפינוי של ירושות, מטפלות בפינוי ברגישות לנוכח המצב. הם מבקשים לנהל את הפינוי במהירות וללא התעסקות יתר עם החפצים שנותרו בדירה. החברות מודעות למצב הרגיש בו נתונים היורשים, ומעניקות לבעלי הדירות יחס רגיש ומתחשב.

פינוי ירושות כולל, בדרך כלל, דירות המלאות עד אפס מקום בחפצים רבים. מה שאינו מקל על פינוי הדירה, והחברה נאלצת להתמודד עם קשיים רבים.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article39845.aspx