איך להיות יועץ פנסיוני
נכתב על ידי: מיכאל רומנסקי
תאריך: 02/01/14

הדאגה לשנות הפנסיה נמצאת בראש מעייניו של כל ישראלי, מסיבות ברורות. מה שמשמעותי לא פחות, הוא שהביקוש כיום ליועצים פנסיוניים, שיסייעו לקבלת ההחלטות המושכלות ביותר בתחום, נמצא במגמת עליה. גם אתם מעוניינים לקחת חלק במקצוע מאתגר זה, ששכר נאה בצידו. מה המסלול שעליכם לעשות?

השלב הראשון: לימודים

אף אדם לא נולד יועץ פנסיוני. זהו גוף ידע רחב במיוחד, המשלב בתוכו מספר תחומים, ואשר הדרך להכרתו מתחילה בקורס ייעוץ פנסיוני מקיף. לימודי ייעוץ פנסיוני מוצעים כיום במספר מוסדות להשכלה גבוהה, דוגמת מכללת אורין שפלטר. היקף הקורס משתנה בכל אחד מהמוסדות, אך הוא עומד לרוב על כ-50 שעות אקדמיות, המתפרסות על פני מספר חודשים. תוכנית לימודים גמישה זו, אגב, מאפשרת לאנשים לקחת חלק בקורס תוך כדי עבודה, למשל.

תוכנית הלימודים כוללת בתוכה מגוון רחב של נושאים, ובכלל זה חוקי ביטוח ספציפיים, פסיקות רלוונטיות הנוגעות לתחום זה, סוגי ביטוח, מושגים מרכזיים בתחום הפנסיה והגמל, הגדרת מעמדו החוקי של סוכני ביטוח ויועצים פנסיוניים, מערכת הפנסיה בישראל, אתיקה מקצועית - והרשימה עוד ארוכה.

בחינות והתמחות

על מנת להיות יועץ פנסיוני מן המניין בישראל, נדרש לקבל את אחד משלושת הרשיונות הבאים: רישון ייעוץ פנסיוני, רישיון שיווק פנסיוני או רישיון סוכן ביטוח. רישיונות אלה ניתנים, מן הסתם, רק לאחר מעבר בהצלחה של בחינות ההסמכה. המבחן המרכזי הראשון שנדרש לעשות הוא מבחן יסודות ביטוח, שהלמידה אליו נעשית באמצעות הקורסים שהוזכרו, כמו גם ספר ייעודי מטעמו של משרד האוצר. בחינת ההמשך של היסודות נערכת מטעם הרשות לניירות ערך, וכוללת בתוכה שלושה חלקים נפרדים: כלכלה, חשבונאות וסטטיסטיקה ומימון. בחינת הגמר, הנערכת כעבור מספר חודשים, כוללת בתוכה בחינת גמר בביטוח פנסיוני, כמו גם בחינה מקצועית א'.

חשוב לתת את הדעת על נקודה נוספת, והיא שמהמעוניינים לעסוק במקצוע נדרש לעבור תקופת התמחות (סטאז'), בת שישה חודשים לפחות. זו נערכת באחת החברות הפיננסיות או גופי ההשקעות הפועלים בישראל. על מנת להתחיל את ההתמחות, נדרש קבלת אישור, חום על ידי הגורם האחראי להכשרה במקום הספציפי, המציין את מועד תחילת ההתמחות.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article41428.aspx