כללים לעבודה נכונה עם מטפלת פיליפינית
נכתב על ידי: מיכאל רומנסקי
תאריך: 03/02/14

מטפלות פיליפיניות נחשבות היום לעובדות הסיעוד המומלצות, בין השאר אודות למסירות שלהן לעבודה ולגישה שלהן לנושא הטיפול בקשישים. רבים מהישראלים אשר נעזרים בשירותי הסיעוד של העובדים הזרים סבורים בפה אחד כי מכל העובדים שמגיעים לישראל מכל קצוות תבל על מנת לעסוק בעבודות סיעוד, העובדים הפיליפינים הם אלו אשר מספקים את היחס האישי החם ביותר ואת הטיפול הלבבי ביותר לקשיש.

כלל מס' אחת - העדיפו העסקה דרך סוכנות על פני העסקה ישירה

העסקה ישירה של עובדת זרה ממדינה אחרת יכולה להיות מלווה בקשיים כי נדרש לבדוק את אשרת הכניסה ואת החוקיות של העובדת בישראל. בנוסף, חשוב לא פחות גם לדאוג לתנאים הסוציאליים שעליה לקבל מהמעסיק על פי חוק  העסקת עובדים זרים. אדם מן המניין אינו בקיא בדגשים אלו, סוכנות מקצועית לעומת זאת תספק מענה לכל  שאלה וגם תוודא את החוקיות של העסקת העובדת על מנת שלא תצטרכו לדאוג. קרא עוד על מציאת סוכנות עובדים זרים ועל חוקי העסקה.

כלל מס' שתיים - ודאו כי העובדת שאתם מעסיקים דוברת אנגלית

יש היום לא מעט עובדות מפיליפינים שכבר דוברות עברית שוטפת אך עובדת פיליפינית שזה עתה הגיע לישראל והיא במקור מאזור הכפרי של הפיליפינים, לא תמיד תהיה בעלת ידע  בשפה האנגלית. עבודה עם עובדת כזו תהיה מאוד קשה ומסורבלת, לכן חשוב לוודא את רמת השליטה של העובדת בשפה.

כלל מס' שלוש - שעות העבודה של המטפלת

בהרבה מאוד מהמקרים, סיוע של מטפלות פיליפיניות נדרש למטופלים סיעודיים שזקוקים להשגחה של 24 שעות ביממה. על מנת שלא לפגוע בזכויות העובד ולא להעסיקו בניגוד למה שקובע החוק, חשוב ביותר להכיר את הדגשים בהעסקת עובדי סיעוד למשך שעות ארוכות.

כלל מס' ארבע - לוודא האם העובדת מתאימה לסוג העבודה שמדובר עליה

למרות שמרבית עובדי הסיעוד הזרים הן נשים, יש בישראל גם לא מעט עובדי סיעוד גברים מכיוון שבלא מעט מקרים נדרש מעובד הסיעוד להפעיל כוח פיזי במהלך מקלחת של המטופל או בעת מתן סיוע במעבר מהמיטה לכיסא הגלגלים. חשוב לוודא כי המטפלת שאתם עומדים להעסיק בנויה לעבודה פיזית על פי מה שנדרש לכם וכי היא תעמוד בעומס העבודה.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article41837.aspx