חמישה מיתוסים בנושא קידום אתרים
נכתב על ידי: זהר עמיהוד
תאריך: 09/04/09

חמישה מיתוסים על קידום אתרים

במהלך תקופה קצרה צצו מיתוסים בנושא קידום אתרים באינטרנט, אולי בגלל שעדיין עוטפת את האינטרנט איזושהי מסתוריות, חוסר ידיעה שגורם לאנשים להאמין שאכן כך הם פני הדברים. זה לא רק האינטרנט אלא גם עולם המחשבים שמלא ב- 3 או 4 אותיות, ומונחים שונים שרק מבלבלים.

ואכן, יש אנשים שמספרים ללקוחות שלהם סיפורי מעשיות (בדיות) והלקוחות? אולי מתוך חוסר ידיעה ואולי מתוך תמימות מאמינים שאכן כך מתנהלים הדברים באינטרנט. אבל, אנחנו אוהבים לנתץ מיתוסים, אז הנה חמישה מיתוסים הרווחים בקהל הרחב בכל הנוגע לקידום אתרים באינטרנט.

 

מיתוס 1: אם תבנה אתר הם כבר יבואו

שטויות! אם בנית חנות בקניון מובטחת לך תנועה של לקוחות בין אם הם מחפשים את השירות/מוצר שלך או לא. הם עוברים על פניך והסטטיסטיקה עובדת. המשמעות היא שמתוך אותם מאות ואולי אלפי אנשים העוברים על פני החנות שלך במהלך יום בקניון יהיו כאלה שצריכים את השירות או המוצר שלך בין אם אתה עורך דין, רואה חשבון, בעל בית קפה, או מכין סנדויצים.

כאשר בונים אתר אינטרנט, דבר אחד מובטח לך: אף אחד לא יודע שהקמת אתר, ואם לא תחשוב איך להביא את הלקוחות אליך לאתר, האתר שלך יצטרף ל'בית הקברות' של האינטרנט שם יש מיליוני אתרים שמעטים, אם בכלל, פוקדים אותם.

זה לא חשוב איך תביא אליך קהל, בין באמצעות המדיה המסורתית: עיתונות, טלוויזיה, כרטיסי ביקור, פליירים או באמצעות האינטרנט: מנועי החיפוש, פורומים, פייסבוק, מאמרים, יוטיוב או באמצעות פרסום באנרים בוואלה.

כמובן, שצריך לחשוב על הבאת הקהל עוד לפני שבונים את האתר, כי אחר כך זה תמיד עולה יותר ויעיל הרבה פחות.

 

מיתוס 2: פירושו "דירוג עמוד"

אם נתרגם לעברית את שתי המילים ו- אז זה "עמוד" ו- זה "דירוג" וביחד "דירוג עמוד". האמת היא ש- זהו שמו של האלגוריתם הראשוני של גוגל הנקרא על שמו של אחד מבין מייסדי גוגל – לארי פייג () לחבר השני קוראים סרגיי ברין. זהו פטנט 6,285,999.

בבסיסו של הפטנט שנרשם בשנת 1998 עומד הרעיון של ספירת הקישורים המצביעים על אתר ומתן ניקוד לכל הצבעה. ככל שיש יותר מצביעים/הפניות/קישורים אל האתר, כך האתר חשוב. בעשר השנים האחרונות עברה שיטת החישוב שינויים משינויים שונים גם כדי לתת תוצאות טובות יותר וגם ואולי בעיקר לנטרל כל מיני מקדמי אתרים המנסים "לעבוד" על מנוע החיפוש ושיטת החישוב ומפזרים קישורים תחת כל עץ רענן.

יש עדיין ל- רלוונטיות והוא עדיין מייצג משהו, אבל הוא לא הפרמטר היחידי ובטח שלא העיקרי. יש עוד עשרות רבות של פרמטרים בהם מתחשב גוגל בבואו לדרג את האתר.

 

מיתוס 3: זה אוסף של טריקים כדי לרמות את מנוע החיפוש

מי שמנסה ל"מכור" את המיתוס הזה הם בדרך כלל מעצבים שבונים אתרים בפלאש (אותם גוגל לא קורא) והם מנסים "לכסות" על חוסר הידידותיות של הפלאש כלפי מנועי החיפוש בכך שהם אומרים שלא צריך בכלל והכל רמאות!

ובכן, אפשר לראות את פעילות כפעילות הכנת האתר לקראת בואו של מנוע החיפוש. זה שהאתר נראה ויזואלית למשתמש אינו אומר דבר וחצי דבר לגבי הנראות שלו כלפי מנועי החיפוש. המשתמש מסתכל על צבע, שומע מוזיקה ועובר איזה שהיא חוויה, אבל מנוע החיפוש מחפש דברים אחרים ביניהם דברים טכניים. אהה! הוא לא "רואה"!

בכל דף באתר שלך יש כותרת? נכון? (אם אין, זה הזמן להוסיף לכל דף כותרת). איך עושים כותרת? כותבים טקסט, צובעים את הטקסט בכחול או בסגול, עושים הדגשה (בולד) וזהו. נכון? לא! לא! לא! הטקסט המוגדל זה מה שהמשתמש רואה וכשאנו אותיות גדולות (כמו בעיתון) אנו יודעים שזאת כותרת. מנוע החיפוש לא רואה גודל ואם לא נאמר לו במפורש שהטקסט הזה הוא כותרת ויש לו משמעויות בין היתר של חשיבות, אז גם כשהוא מוצג בגודל ענק הוא נחשב כמו כל טקסט אחר בדף.

 

מיתוס 4: הלקוחות שלי לא נמצאים באינטרנט

יכול להיות, אם כי קשה לי להאמין שיש מישהו שלא נמצא באינטרנט. אם הוא נמצא הוא גם מחפש ואם הוא מחפש הוא עושה את זה באמצעות מנוע החיפוש של גוגל. אולי המשפט הזה היה נכון לפני 8 שנים, אבל עכשיו כולם נמצאים באינטרנט ב: פייסבוק, קפה דה מארקר, פורומים, בלוגים, יוטיוב ובכל האתרים האלה הם... מחפשים, הם רוצים להגיע הכי מהר למידע שהם מחפשים ואת זה הם עושים בעזרת מנועי החיפוש.

פעם אחר פעם הראתי ללקוחות שלי שטענו "הלקוחות של לא נמצאים באינטרנט" כי הלקוחות שלהם כן נמצאים באינטרנט ובהמוניהם. אחד הדברים שגורם להם לחשוב כך זה מכיון שהם גוזרים על הכלל את ההתנהגות והמחשבות שלהם.

באחד מקורסי השיווק באוניברסיטה, אמר לי המרצה: "אתה חושב מה שאתה חושב, הציבור חושב מה שהציבור חושב." אם אתה חושב שאף אחד לא מחפש אחר המוצר או השירות שלך כי זה מה שאתה חושב, אני מכבד את המחשבה אבל אני יכול רק לומר שזה מה שאתה חושב. אם אתה חושב שהלקוחות לא יקנו את המוצר או השירות שלך באינטרנט כי לך זה לא נוח/מתאים לקנות באינטרנט, אני מבין אבל זה לא אומר דבר על איך ציבור הלקוחות שלך יתנהג.

יש דרכים לבדוק האם הלקוחות שלך נמצאים באינטרנט. חלק מהשיטות דומות לשיטות המסורתיות שמנסות להעריך את גודל השוק ואת יכולת הקנייה שלו חלקן הן שיטות משוכללות יותר הנעזרות בנתוני התעבורה ברשת.

גם נותני שירותים שבאופן מסורתי האמינו שלקוחות מגיעים אליהם רק מפה לאוזן, הופתעו לגלות שהרבה לקוחות מגיעים אליהם מהאינטרנט מבלי שהכירו אותם ונתח זה הולך וגדל.

 

מיתוס 5: זו פעילות חד-פעמית

זה לא! ממתי פעילות שיווק או פרסום היא פעילות חד-פעמית? האם קוקה קולה, סוני, נוקיה הפסיקו לפרסם? לא! למרות שהן גדולות, יציבות וותיקות (כל אחת בתחומה) הם ממשיכות לשווק ולפרסם.

פעילות שיווק היא פעילות מתמשכת גם באינטרנט. מלבד הלקוחות הנחשפים למאמצי השיווק שלנו יש עוד לקוח שמסתכל וקוראים לו גוגל. גם גוגל בוחן את מאמצי השיווק שלנו כדי לראות האם האתר שלו הוא "עסק חי" או "סוס מת".

אם מישהו חושב שבעת עליית האתר אפשר להפסיק לשדרג אותו, להוסיף לו תכנים ולעדכן תכנים קיימים – אז הוא טועה. לא רק הלקוחות מרגישים ברוח הקרה הנושבת מהאתר, אלא גם מנוע החיפוש שמבין שבעל הבית התעייף והפסיק לטרוח, דבר שעשוי להשפיע על הדירוג.

פעילות שיווק באינטרנט צריך לעשות לאורך זמן. זה לא צריך להפתיע אף אחד. גם בעולם השיווק המסורתי, אני מעדיף לעשות מאמץ לאורך זמן ולא לרכז מאמץ לתקופה קצרה. כך שאם אתה רוצה לעדכן את האתר עדיף שתוסיף דף בשבוע מאשר 10 דפים "במכה" ואחר כך תנוח שלושה חודשים.

 

סיכום

האינטרנט מתעדכנת במהירות שיא. לא תמיד מה שהיה נכון לפני חודש, נכון גם היום. מה שהיה נכון לפני שנים כבר מזמן אינו עדכני, זה כמעט בוודאות בטוח. חלק מהמיתוסים מקורם בימיה הראשונים של האינטרנט, כשמהירות הגלישה היתה , המסך היה ירוק ולמעבד קראו – כן גם הוא של אינטל.

האם אלה כל המיתוסים? בוודאי שלא, יש עוד הרבה. צריך להמשיך ולהתעדכן ואחד הדרכים להתעדכן זה להיות רשום לקבלת ניוזלטר כמו שאני נותן חינם. אני מעודד אותך לחפש מקורות מידע אמינים ולהרשם כדי לקבל מהם מידע.

זהר עמיהוד: יועץ עסקי לנושאי

 
אודות המחבר

זהר עמיהוד
ייעוץ עסקי בנושא שיווק וקידום אתרים באינטרנט
עוזר לעסקים להיות ראשונים בגוגל
לממש את הפוטנציאל של אתר האינטרנט שלך

להביא יותר לקוחות וליצור יותר הפניות/מכירות
ת.ד. 775 אבן יהודה
טל: 09-8910462
נייד: 052-8200895

המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article4188.aspx
בחזרה למאמר המקורי

הדפס את המאמר