אבחון פסיכודידקטי לסיוע לימוד אמיתי ויעיל
נכתב על ידי: הדס כהן
תאריך: 30/04/14

בעידן האחרון אנחנו רואים הפנמה אשר הולכת וגדלה של הורים ואנשי מקצוע כי יש קשר הדוק בין מצבו הנפשי והרגשי של הילד להצלחה בלימודים ובמסגרות חינוכיות. מסיבה זו וסיבות אחרות הנושא של אבחון פסיכודידקטי מיושם יותר ויותר על ילדים בגילאים שונים וקיימת בו חשיבות שלא היתה בשנים הקודמות והתפתחה מאד בעידן המודרני, היות ואנו נוכחים לדעת שאבחונים אלה מעניקים אפשרויות טיפול אשר מסייעים לנבחנים, מכל גיל, להצליח במסגרות הלימודיות ואף לקבל תובנות לגבי מצבם הפסיכולוגי. בשונה מביצוע של אבחון דידקטי בלבד שמהותו בחינת הכישורים הלימודיים של הילד, האבחון הפסיכו-דידקטי בוחן היבטים מקיפים יותר ורואה את הילד בכללותו.

אבחון פסיכודידקטי הוא אבחון פסיכולוגי-לימודי שחייב להתבצע על ידי פסיכולוג חינוכי מוסמך ובעל הכשרה לביצוע טכניקה זו, שוב, בניגוד למעבר של אבחון דידקטי בלבד שיכול להיות מבוצע על ידי אנשי מקצוע אחרים. ילדים המופנים למעבר של אבחון פסיכו-דידקטי שכזה יהיו כאלו המציגים קשיים שונים בלימודים או במסגרת החינוכית, כאשר לרוב יהיה ברור ברמה כזו או אחרת שישנם גם קשיים נפשיים, רגשיים או קוגניטיביים התורמים לקושי הלימודי.

האבחון כולל שני שלבים מרכזיים: אבחון דידקטי הבוחן את היכולות הלימודיות עצמן ומאתר ליקויי למידה למיניהם ושלב שני של אבחון פסיכולוגי המנסה לאתר קשרים בין קשיים רגשיים לקושי בלימודים. אבחון פסיכודידקטי מאפשר להגיע לתשובות ברורות ורלבנטיות יותר וכך לעזור לילד ביעילות טובה יותר.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article42701.aspx