הצורך בכספות עם מנגנוני השהיה
נכתב על ידי: יחי כהן
תאריך: 29/12/14

כספות כידוע משמשות לשמירה על חפצים יקרים וכספים. שימוש נרחב בכספות מתבצע ברשתות המזון כדוגמת הסופרמרקטים למיניהם. בדרך כלל בסיומה של משמרת נאספים כספי הקופות ומאוחסנים בכספת כבדה ובעלת תקן מחמיר. את הכספים סופרים ומעבירים לבלדר לצורך הפקדה. הזמן בין אחסון הכספים ועד לספירתם או מסירתם לבלדר הוא קריטי ורגיש מאוד בעיקר שמדובר בהשהיה של כספות. זה הזמן בו עלולים לפרוץ ולגנוב את הכספים. על כן ישנו פתרון שמהוה הגנה והוא מנגנון השהיה.

כספות ומנגנוני השהיה

ראשית נבין כי מנגנוני השהיה לכספות תמיד יהיו אלקטרוניות. מטרת מנגנון ההשהיה בכספות היא למנוע את האפשרות לפתיחה מיידית של דלת הכספת, כך במידה וישנו גנב או אפילו אם מישהו גילה את הקוד והוא מנסה לפתוח את הכספת בזמן שאתם לא לידה, עליו יהיה להמתין עד תום ההשהיה. לצורך הדוגמה: הגיע בלדר לקבלת העברה מנקודה מסוימת, בעל הכספת מקיש את קוד הפתיחה ומרגע סיום ההקשה מתחילה ספירת זמן שבסיומה ניתן לפתוח את הכספת. יש נם מנגנונים משוכללים יותר שלאחר הפתיחה מתחילה ספירה נוספת שלאחריה הכספת תיסגר ותאלצו להמתין שוב את זמן ההשהיה. במנגנונים משוכללים כדוגמת קאבה (KABA) ניתן להגדיר ולתכנת את הימים בהם ניתן לפתוח את הכספות ואת זמן חלון הפתיחה.

שימושים נוספים לכספות עם השהיה

כמובן שישנם עוד מגוון שימושים במערכות השהיה מעבר לסופרמרקט, שימוש נרחב ישנו בחנויות תכשיטים ששם הרגישות לגניבה גדולה מאוד. גם בבתי חולים בהם יש צורך לאחסן נרקוטיקה ותרופות ממכרות ישנו שימוש במנגנוני השהיה שמאפשרים פתיחה בזמנים מסוימים, בכל מקרה ישנה חשיבות לעיגון  ובחירת כספת מתאימה. חשוב לציין כי אין זה מספיק להתקין בכספות מנגנון השהיה, יש צורך להתקין את המנגנון בכספת מקצועית עם תקן נגד פריצה, הסיבה היא שאין לגנב לא יהיה זמן להמתין אולי הוא ינסה לפרוץ אותה ואם השתמשנו בכספות פשוטות סביר להניח כי הגנב יפרוץ אותם בקלות. על מנת להתאים את המנגנון הנכון לייעוד שלו יש צורך להתייעץ עם בעל מקצוע מהימן שידע בדיוק איזה סוג נעילה נדרש.

תודה לשלומי שוורץ מומחה בתחום הכספות - כתיבה מקצועית ושיווקית לאתרי אינטרנט


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article45040.aspx