מאיזה גיל עושים בדיקת שמיעה?
נכתב על ידי: Shira
תאריך: 09/09/15

בדיקת שמיעה יכולה לשמש לבחינת יכולת השמיעה בכל גיל. הבדיקה נדרשת בעת הופעת תסמינים של הפרעות שמיעה. בגילאים מוקדמים מבצעים את הבדיקה כאשר ישנה חסימה של גלי הקול בדרכם לאוזן הפנימית, או בשל אי-העברה של אותות חשמליים מהאוזן למוח. בגילאים מבוגרים יכולה הבדיקה להיות חלק בלתי נפרד מרשימת הבדיקות המבוצעות עבור קשישים ובני גיל הזהב.

תינוקות ופעוטות עוברים בדיקת שמיעה במסגרת בדיקת סקר. הבדיקה מאבחנת פגיעה בשמיעה והיא יכולה להבטיח התאמה של תכנית טיפולים אפקטיבית. פגיעה בשמיעה עלולה לפגוע ביכולתו של הילד לרכוש שפה, להתפתח ולנהל תקשורת תקינה. לכן חשוב לבצע את הבדיקה בשלב מוקדם וכדאי לשלב אותה עם הבדיקות השגרתיות של טיפת חלב.

המלצות לקראת ביצוע הבדיקה

היות והבדיקה מתבצעת עבור כל הגילאים אך בצורה שונה לכל נבדק, יש צורך בהיכרות עם ההמלצות הבסיסיות:

א. הכנה מוקדמת - לא משנה באיזה גיל עוברים בדיקת שמיעה, אין צורך בהכנה מוקדמת. יחד עם זאת, במידה והנבדק סבל מדלקת באוזן התיכונה עליו לציין זאת בפני הרופא.

ב. בדיקות נפוצות - יש סוגים שונים של בדיקות נפוצות שמטרתן לזהות הפרעות שמיעה ולשים את האצבע על הגורם לכך. בין היתר יכול הרופא להמליץ על בדיקת הדים קוכליאריים, בדיקת רישום של תגובות עצב השמע וגזע המוח, בדיקה המודדת את התנועתיות של עור התוף ועוד. אצל ילדים ומבוגרים ניתנת עדיפות לבדיקה אודיומטרית.

ג. זמן הבדיקה וההתאוששות - בדיקות סקר פשוטות אצל ילדים ופעוטות נמשכות דקות ספורות בלבד. לעומת זאת, בדיקה אודיומטרית מקיפה עשויה להימשך שעה שלמה. ההתאוששות מהבדיקות היא מהירה ואין מגבלה על נהיגה. לבדיקה גם אין תופעות לוואי או סיכונים ולכן הגיל לא מהווה פקטור בהחלטה האם לבצע אותה.

 

לסיכום, בדיקת שמיעה מבוצעת מגיל של ימים בודדים ועד גיל הזהב בהתאם להפרעות שמיעה. הבדיקה חיונית לצורך הערכת ירידה בשמיעה בקרב נבדקים המדווחים על הפרעה באחת האוזניים או בשתיהן. את הבדיקה מבצעים גם כדי להעריך את סוג הפגיעה בשמיעה ואת חומרתה.

מאמר באדיבות אודיולוג'יק בע"מ המומחים בתחום של מכשירי שמיעה ועוד


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article46965.aspx