פיקדון בבנק כתוכנית חיסכון לכול מטרה
נכתב על ידי: כתיבת מומחים
תאריך: 02/12/15

פיקדון היא דרך נהדרת לחסוך ללא סיכון ובשמירה מצוינת על קרן ההשקעה. פיקדון מהווה תחליף נהדר עבור רבים במקום תוכנית חיסכון. בעוד שהתנאים של תוכנית חיסכון מגבילים פעמים רבות, הרי פיקדון הוא גמיש ונזיל יותר. קל יותר למשוך ממנו כספים בכול זמן נתון שאתם צריכים יש גם פיקדון מובנה. פיקדון זה שנקרא פיקדון מובנה היא בעל יתרונות מיוחדים משלו.

שקלים או מט"ח?

תוכלו ליצור בבנק 2 סוגים של פיקדונות. פיקדון שקלי ופיקדון במטבע חוץ כמו פיקדונות בשקלים ניתן לקבל ממגוון הבנקים פיקדונות במטבע חוץ. ניתן לבחור גם בפיקדונות מט"ח פיקדונות של ריבית קבועה או פיקדונות עם ריבית משתנה. ריבית קבועה היא ריבית שהיא סכום קבוע. ריבית משתנה צמודה לרוב לריבית הפריים והיא משתנה לפי השינוי של ריבית בנק ישראל במשק.

סוגי פיקדונות מט"ח

פיקדונות של מט"ח ניתן למצוא לטווח קצר, לטווח בינוני או לטווח ארוך. פיקדון מט"ח לטווח הקצר יכול להיות פיקדון שיופקד לכמה ימים ספורים בלבד, פיקדון מט"ח בטווח הבינוני יהיה פיקדון שיופקד מחודש בודד ועד לשנה ויש פיקדונות לתקופה של מעל שנה. פיקדון יכול להיות צמוד לחילופין לדולר או לשקל יש למשל פיקדונות שתקופה מסוימת כמו שנה יהיו צמודים לשקל ואז בשנה הנוספת הם יהיו צמודים לדולר או להפך.

סוגים שונים של ריבית

גם הריבית כאמור מפרידה כמובן בין סוגי הפיקדונות. יש בפיקדונות שקליים ומטחים ריבית קבועה וכן ריבית משתנה. כיצד אנשים בוחרים ריבית קבועה ומשתנה? לפי הצפי שלהם לגבי הריבית במשך. אנשים אשר חושבים כי הריבית במשק תרד כלומר שערך הריבית שהם יקבלו על הפיקדון יהיה נמוך יותר יבחרו בריבית קבועה שלא תושפע מהריבית במשק ואילו אנשים שצופים ומאמינים כי הריבית תעלה וכך גם הריבית על הפיקדון שלהם יבחרו בדרך כלל בריבית משתנה. הפיקדון שלכם לא חייב להיות צמוד כול התקופה לריבית מסוג אחד ניתן להצמיד את הפיקדון בריבית קבועה חלק מהזמן ובשאר הזמן להצמיד את הפיקדון לריבית משתנה לפי ההעדפות שלכם ולפי הצפי שלכם לגבי מה שיתרחש במשק.

גיוונים נוספים בפיקדונות

גם ההצמדה למט"ח או לשקל לא חייבת לחייב אתכם לכול זמן הפיקדון. ניתן לבנות פיקדון שחלק מהזמן יהיה פיקדון שקלי וחלק מהזמן יהיה פיקדון מט"ח. ניתן לעשות פיקדון שהוא בחלקו פיקדון מט"ח ובחלקו פיקדון שקלי. על פיקדונות משלמים מס וכדאי לברר מראש מה גובה המס שתשלמו על הפיקדון. לרוב על פיקדון שקלי בלתי צמוד תשלמו כ 15 אחוזים מס ועל חשבון צמוד תשלמו 20 אחוזי מס גם על פיקדון מט"ח תשלמו 20% מס.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article47546.aspx