מסלול לימודים לכל דורש
נכתב על ידי: יחיאל לוי
תאריך: 05/06/16

אם פעם זה לא היה כה נפוץ לפגוש אדם שסיים מסלול של שלוש או יותר שנות לימודים במוסד להשכלה גבוהה הרי שככל שהשנים חולפות זה נעשה די ברור כי לאחר סיום הצבא בארץ עוברים אל מסלול כזה או אחר של לימודים אקדמיים ומי שלא נכנס אל מסלול כזה למעשה נותר מאחור ונחשב לדבר יוצא דופן באווירה שכוללת לימודים, לימודים ועוד לימודים לקראת קריירה מצליחה.

כמובן שישנן אלה שיעברו מסלול מקצועי לקראת העיסוק במקצוע שבו הם עומדים לעבוד בצורה עיקרית, אבל למרות שאין להם תואר אקדמי מדובר בדיפלומה שוות ערך כל עוד אין כל מסלול רלבנטי לתואר ראשון ברחבי הארץ. ההתלבטות עבור רוב הסטודנטים היא לא האם להיכנס אל מסלול אקדמי, אלא באיזה סוג של מסלול לבחור מפני שאחרי הכל דבר זה יקדם אותם אל עבר קריירה רלבנטית ושכר שאולי יהיה גבוה יותר משל חבריהם אל ספסל הלימודים. איך בוחרים? קוראים הלאה.


איך יודעים מה לומדים?

בחירה של מסלול לתואר אינה פשוטה מכיוון שמעבר לעלות הגבוהה שמשלמים רוב הסטודנטים בצורה כמעט עצמאית לגמרי מדובר בהשקעה של שלוש שנות לימוד לכל הפחות כאשר מדברים על מסלול לתואר אקדמי. אז איך יודעים איזה מסלול לימודים יהיה הכי נכון עבורנו?

דבר ראשון בודקים אלו תחומים מביאים את האפשרות להשתכר ברמה גבוהה ומתוך תחומים אלה מסננים את התחומים שאליהם אנו יכלים להתקבל בעזרת הנתונים של הפסיכומטרי והנתונים של תעודת הבגרות. לאחר כל אלה בודקים את הכישורים האישיים ואת העניין במסלולים שנותרו לאחר כל הסינון הראשוני הזה. בסופו של דבר לא נשארים עם יותר מידי תחומים שעונים לכל הקריטריונים גם יחד ומתוכם יוצאים אל הדרך לקראת קריירה מבטיחה שלכל היותר מבצעים ממנה הסבה, במידת הצורך


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article48872.aspx