אבחון לקויות למידה ובעיות קשב וריכוז
נכתב על ידי: כיוונים אחרים
תאריך: 28/06/09

אבחון לקויות למידה יכול לסייע בגילוי קשיים שונים מהם סובל המאובחן. במסגרת אבחון לקויות למידה נבדקים תפקודי הבסיס של הילד. בדיקה זו מסייעת לגילוי נקודות החוזק והקושי של הילד. אבחון לקויות למידה בודק את מיומנויות התפיסה והזכירה וכן את יכולות הקשב ואת תחומי הידע. לאחר ביצוע אבחון לקויות למידה ברור יותר מה הם קשייו של הילד וניתן להתאים דרכי טיפול לעקיפת קשיים אלה.

 

קיימים סוגים שונים של אבחונים המיועדים לאיתור קשייו של הילד, בהם אבחונים דידקטיים. אבחונים דידקטיים משמשים כבסיס לכל בדיקה של תחומי הלמידה ומאפשרים בדיקה של קשיים בקריאה, כתיבה, הבעה והבנת הנקרא. לעיתים מסייעים אבחונים דידקטיים גם באיתור הגורמים לקושי. אבחונים דידקטיים מאפשרים אבחון קשיים גרפו מוטוריים, קשיים בהתארגנות וקשיי קשב. האבחון יכול לסייע גם באבחון קשיים במיומנויות זכירה וגילוי בעיות רגשיות. אבחון דידקטי יכול לסייע לגילוי נקודות חוזק בקרב המאובחן ולאחריו ניתן להחליט על שיטת טיפול מתאימה לעקיפת הקשיים השונים.

 

אבחון קשב וריכוז הוא אבחון המיועד לגילוי בעיות קשב וריכוז. ניתן לבצע אבחון קשב וריכוז בעזרת אבחון T.O.V.A. אבחון זה מאפשר גילוי בעיות קשב וריכוז וכן מאפשר בדיקת יעילות של טיפול תרופתי במאובחן בעל בעיות קשב וריכוז. האבחון מורכב משני חלקים כאשר החלק הראשון בודק התמדת הקשב של המאובחן, אימפולסיביות, זמן תגובה ועקביות בביצוע המטלה. חלקו השני של אבחון קשב וריכוז מיועד לחיזוק מהימנות תוצאות החלק הראשון. עם תום אבחון קשב וריכוז ניתן לדעת האם קיימת בעיה בקשב הכללי של הילד המאובחן וכן לגלות האם תוצאת המבחן מצביעה על אפשרות לקיומה של תסמונת ADHD. עם סיום המבחן מתקבלת החלטה בנוגע לצורך לבצע שנית את המבחן עם ריטלין. במידה שהתגלו בעיות קשב וריכוז בקרב המאובחן, ניתן להתאים תוכנית טיפול לעקיפת הקשיים.

 

מרכז כיוונים אחרים הוא מרכז רב תחומי לייעוץ, אבחון, טיפול וקידום הלמידה. המרכז פועל על פי תהליך אשר מבוסס על ניסיונם הרב של אנשי צוות המרכז ומסייע באבחון והתמודדות עם קשיים שונים בתחומי הלמידה.


 
אודות המחבר

סוקולוב 34
בניין השופינג קומה 4
רמת השרון
טלפון: 1-700-555-185
פקס: 03-5406986
[email protected]

המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article4943.aspx