אבחונים לבעיות קשב וריכוז ולקויות למידה
נכתב על ידי: כיוונים אחרים
תאריך: 28/06/09

אבחון ליקויי למידה יכול לסייע לגילוי קשיים מהם סובל המאובחן. על ידי ביצוע אבחון לקויות למידה ניתן לבדוק את תפקודי הבסיס של הילד. אבחון ליקויי למידה מסייע לגלות קשיים ונקודות חוזק. אבחון לקויות למידה כולל בדיקה של מיומנויות זכירה ותפיסה. כמו כן בוחן אבחון לקויות למידה את יכולות הקשב ותחומי הידע. במסגרת אבחון לקויות למידה מיומנויותיו של הילד נבדקות בהשוואה לבני גילו. בעזרת אבחון ליקויי למידה ניתן לגלות מה הם קשייו של המאובחן. לאחר ביצוע אבחון ליקויי למידה ניתן להחליט כיצד לטפל בקשיים ולעקוף אותם.

 

אחד מסוגי האבחונים אשר ניתן לבצע במטרה לאתר קשייו של הילד הוא אבחון דידקטי. אבחונים דידקטיים משמשים כבסיס לכל בדיקה של תחומי הלמידה. אבחונים דידקטיים בודקים קשיים בקריאה, כתיבה, הבעה והבנת הנקרא. אבחונים דידקטיים מסייעים לעיתים גם בגילוי הגורמים לקשיים השונים. אבחונים דידקטיים יכולים לאתר קשיים גרפו מוטוריים, קשיים במיומנויות זכירה, קשיי התארגנות וקשיי קשב. לאחר ביצוע האבחון מתקבלת תמונה ברורה בנוגע לקשייו של הילד וניתן להחליט מה הם דרכי הטיפול שיוכלו לסייע לעקיפת הקשיים.

 

סוג נוסף של אבחון הוא אבחון קשב וריכוז. אבחון T.O.V.A הינו אבחון קשב וריכוז אשר מסייע לגילוי בעיות קשב וריכוז וכן מאפשר בדיקת יעילות טיפול תרופתי בבעיות אלה. חלקו הראשון של אבחון קשב וריכוז מאפשר גילוי התנהגות אופיינית לבעלי בעיות קשב וריכוז. במסגרת חלק זה של המבחן נבדקת התמדת קשב, אימפולסיביות, זמן תגובה ועקביות בביצוע המטלה. חלקו השני של אבחון קשב וריכוז מאפשר חיזוק מהימנותם של התוצאות שעלו מחלקו הראשון של המבחן. עם תום האבחון ניתן לדעת האם למאובחן קושי בקשב הכללי וכן לגלות האם תוצאות המבחן מצביעות על תסמונת ADHD. עם סיום המבחן מתקבלת החלטה בנוגע לביצוע האבחון שנית עם ריטלין.

 

מרכז כיוונים אחרים הוא מרכז רב תחומי לייעוץ, אבחון, טיפול וקידום הלמידה. המרכז פועל על פי תהליך אשר מבוסס על ניסיונם הרב של אנשי צוות המרכז ומסייע באבחון והתמודדות עם קשיים שונים בתחומי הלמידה.


 
אודות המחבר

סוקולוב 34
בניין השופינג קומה 4
רמת השרון
טלפון: 1-700-555-185
פקס: 03-5406986
[email protected]

המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article4944.aspx