הקמת חברה
נכתב על ידי: אלכסיי קוגן
תאריך: 29/04/18

חברה היא פלטפורמה עסקית נוחה ובעלת יתרונות משמעותיים. בפרט חשוב להבין כי החברה הינה ישות משפטית נפרדת מבעליה, כך שבמקרה של הפסדים בעלי המניות מוגנים על-ידי החוק ורכושם הפרטי לא נמצא בסכנת עיקול לטובת תשלום החובות שצברה החברה.

ההחלטה הראשונה במסגרת הקמתה של חברה היא השם שיינתן לה. כדאי לקחת בחשבון כי ייתכן שהשם הראשון שחשבתם עליו כבר תפוס (גם אם לא על-ידי חברה מוכרת) ועל כן יש להכין מספר אלטרנטיבות מתאימות - בכל מקרה במסגרת הבקשה לרישום החברה, אשר מוגשת לרשם החברות שבמשרד המשפטים, יש לציין 3 חלופות לשם (וניתן גם להוסיף אופציה רביעית, ליתר ביטחון).

מרכיב חובה נוסף במסגרת הקמת חברה הוא תקנון. תקנון חברה הוא הסכם פורמלי שמעגן את היחסים בין החברה לבין בעלי מניותיה, מפרט את מטרות החברה ומציין את הון המניות הרשומות והאם ישנה הגבלה על אחריות הבעלים (כלומר האם מדובר על חברה בע"מ).

כמו כן יש למנות לחברה לפחות דירקטור אחד. הדירקטוריונים הם אלה שמתווים את המדיניות של החברה ומקבלים החלטות שונות לגבי הפעילות השוטפת.

אילו טפסים מוגשים עם הבקשה לרישום החברה?

בקשה לרישום חברה מוגשת לרשם החברות. ניתן להגיש באופן מקוון וליהנות מאגרה מופחתת (2,150 ש"ח במקום 2,614 ש"ח, נכון ל-2018). אל הבקשה, שעליה חייבת להתנוסס חתימה של עורך דין, יש לצרף את תקנון החברה, טופס שנקרא "הצהרת דירקטורים ראשונים" שמפרט את הרכב הדירקטוריון (גם הוא חתום כחוק על-ידי עורך דין) ועוד טופס עבור כל אחד מבעלי המניות של החברה - טופס שבו הוא מצהיר כי הוא כשיר להחזיק במניות החברה (על-פי חוק החברות החדש ניתן להקים גם חברות שיש להן בעל מניות אחד בלבד).


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article53843.aspx