מחקר חדש של F5: כ- 91% מארגוני EMEA מפעילים תכניות טרנספורמציה דיגיטלית
נכתב על ידי: איריס וינשטיין
תאריך: 04/05/20

על פי מחקר חדש של F5 Networks, כלכלת יישומים משגשגת ומתדלקת טרנספורמציה דיגיטלית חסרת תקדים ברחבי EMEA

דו"ח מצב היישומים (SOAS) 2020 של F5 Networks פורסם, זו השנה השישית, ובכותרתו: "ל-91% מארגוני EMEA שנבדקו יש כעת תכניות ביצוע ספציפיות לטרנספורמציה דיגיטלית. זאת, לעומת 84% בארצות הברית ו-82% באזור אסיה פסיפיק, סין ויפן (APCJ).

"בסופו של דבר, יישומים הם המנועים שמפעילים את הכלכלה העולמית", מסביר שלמה יונה, מנהל מכירות בכיר, ישראל, יוון וקפריסין ב- F5 ישראל. "כל הארגונים, ללא קשר לתעשייה, שמים את היישומים במרכז במטרה לנוע מהר יותר, לשפר את היעילות ולספק את חווית המשתמש שהשוק דורש, הן לעובדים והן ללקוחות".

הסיבה העיקרית לכך שארגוני EMEA מאמצים טרנספורמציה דיגיטלית היא הגדלת המהירות של השקת מוצר או שירות חדש (61% מהנשאלים). לאחר מכן עלתה היכולת להגיב טוב יותר ולהתאים את עצמם להתנהגויות של קונים חדשים (40%) ולמתחרים חדשים (33%).

נכון לעכשיו, אופטימיזציה של מערכות המידע (64%) ואופטימיזציה של תהליכים עסקיים (55%) הם היתרונות המובילים ביותר בטרנספורמציה דיגיטלית. התוצאות תואמות את המחקר של השנים הקודמות ומראות כיצד חברות מערכות מידע ממשיכות להעריך מחדש תשתיות ותהליכי עבודה כדי להניע את השלב הבא במסעם. מטרות נוספות בולטות לטרנספורמציה דיגיטלית כוללות שיפור התפוקה של העובדים (47%) היתרון התחרותי של הארגונים (45%), וכן יכולת פריצה לשווקים חדשים (43%).

השלבים הבאים של טרנספורמציה דיגיטלית

על פי דוח SOAS של F5, ארגונים מתחילים את השלב השני של טרנספורמציה דיגיטלית, המאופיין על ידי עלייה ביישומים והרחבת האוטומציה.

"טרנספורמציה דיגיטלית היא הזדמנות גדולה מאוד לשינוי מ'עסקים כרגיל'," אמרה לורי מקוויטי, המובילה הטכנית הראשית, משרד ה-CTO ב-F5 Networks. "טרנספורמציה דיגיטלית מניעה את צמיחת מגוון היישומים ומשנה את האופן בו הם מפותחים, מועברים, מוטמעים, ובסופו של דבר אפילו נצרכים. המשמעות היא גם שינויים בדרך בה הם מאובטחים, גדלים ומופעלים".

על רקע זאת, דוח SOAS מצא כי 66% מארגוני EMEA שנסקרו אמרו שהם תלויים ביישומים לניהול עסקיהם – האחוז הגבוה ביותר באזור כלשהו בעולם. כמעט אחד מכל שלושה (32%) מאמינים כי אפליקציות מספקות יתרון אסטרטגי תחרותי. ממצאי הדוח מראים גםכיצד טרנספורמציה דיגיטלית שינתה את תהליך קבלת ההחלטות על בסיס יישומים בשנה האחרונה.

57% טוענים כי טרנספורמציה דיגיטלית משפיעה על אוטומציה ותזמור בכל מקום אפשרי, ו-51% מעוניינים לחקור ארכיטקטורות יישומים חדשות מבוססות קונטיינרים ו- Micro services. 38% אמרו שהטרנספורמציה הדיגיטלית משנה את אופן פיתוחן של אפליקציות, ו- 33% הצהירו כי היא האיצה את העברת האפליקציות לענן הציבורי. יתרה מזאת, 31% מארגנים מחדש יישומים מדור קודם לסביבות מודרניות ו -26% מתקדמים לאימוץ טכנולוגית קוד פתוח בכל מקום אפשרי.

"כאשר הפעילות העסקית הדיגיטלית מתבגרת, ארגונים מעוניינים לשלב שירותים דיגיטליים מענפים או מגזרים שלא היו קשורים אליהם בעבר - ויוצרים סביבות חדשות כדי ליצור ערך" הסבירה מקוויטי. "כתוצאה מכך נפח הקריאות של ממשק תכנות היישומים (API) עולה, כאשר 29% מארגוני EMEA מדווחים כעת על יותר ממיליון קריאות API בחודש".

כדי למטב את השפעות הטרנספורמציה הדיגיטלית, דוח SOAS ממליץ להתמקד תחילה בשירותי היישומים הנדרשים לאבטחה, לגידול ודיגיטליזציה של תהליכים עסקיים ומערכות מידע. אוטומציה ותזמור הם קריטיים בשלב זה.

בשלב השני, קיימת חשיבות מכרעת לתזמור שירותי יישומים עםתוצאות מדדי הטלמטריה לצורך יצירת תצוגה אחידה ובקרה על אכיפת המדיניות הארגונית. ואז, בשלב השלישי, ניתן לחקור את מדדי הטלמטריה משירותי יישומים על ידי כלי אנליטיקה בענן כדי לספק תובנות תפעוליות ועסקיות שעל פיהן ניתן לפעול (כלומר חיזוי יכולת, מניעת אובדן ואספקת חוויות לקוח מובחנות).

מקוויטי הוסיפה: "אנו מתחילים לראות ארגונים ב- EMEA שעוברים את השלב הראשון של טרנספורמציה דיגיטלית - אוטומציה של תהליכים עסקיים - ומגדילים את טביעת הרגל הדיגיטלית שלהם בטכנולוגיות כמו ענן, אוטומציה וקונטיינרים. סביבות חדשות נוצרות ונפחי קריאות API מרקיעים שחקים. כדי להתקדם, עסקים שיוכלו לרתום ולהגיב לנתוני יישומים ו- API, יתוגמלו עם ערך עסקי משמעותי".


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article57123.aspx