לימודי תיאוריה – הנושאים
נכתב על ידי: SEOneto
תאריך: 10/06/10

לא, לא מדובר במבחן קשה מידי. לא, זה ממש לא השלב העיקרי שעליכם לעבור בדרך לרישיון נהיגה. זה גם לא מבחן שצריך להתכונן אליו שבועות וחודשים. אבל עדיין, לימודי תיאוריה כוללים כמה נושאים שעליכם להתכונן אליהם מראש ולדעת מה הם כוללים. בשביל זה בדיוק אנחנו פה.

לימודי תיאוריה למבחן של 30 שאלות ב-30 דקות

כן, זהו בסך הכל האורך של מבחן התיאוריה. כל השאלות הן אמריקאיות (שנקראות גם שאלות בחירה מרובה) וצריך לענות נכונה על 26 שאלות לפחות כדי לעבור. השאלות שנשאלות הן בתחומים של חוקי התנועה, תמרורים ומכונאות הרכב. ואלו בעצם שלושת הנושאים שעליכם להבין בהם.

תמרורים הם ה-סוגייה של לימודי תיאוריה

כל אדם שתפגשו ברחוב ותגידו לו שאתם נגשים למבחן התיאוריה, ישאל אתכם: "למדתם את התמרורים כמו שצריך?". זה בעיקר משום שנדמה שלתמרורים יש את המשקל הגדול ביותר במבחן הזה. זה לא לחלוטין, אבל גם לא מפריע למי שהחל לשקוד על לימודי תיאוריה לשנן את טבלת התמרורים כמה שיותר. עכשיו אתם בטח שואלים את עצמכם: מהי טבלת התמרורים? ובכן, זו אותה טבלה מפורסמת וענקית, שיכולה בקלות לשמש כמפת שולחן בשל גודלה וכוללת עשרות סימני דרך ומתחתם את הפירוש והמשמעות שלהם. בצד השני ישנם את אותם תמרורים ללא פירוש, כדי שתוכלו לבחון את הידע שלכם בקלות. את ה'מפה' הזו תוכלו לקבל ממורה הנהיגה שלכם, בחנויות ספרים ובאינטרנט – באופן מקוון כמובן. שימו לב כי רשימת התמרורים שקיימת היום לא זהה למה שהיה לפני כמה שנים. אכן, רוב התמרורים היו גם אז, אך מידי פעם נוספים תמרורים חדשים ומתבטלים ישנים – עליכם להתעדכן בנושא הזה כשאתם מתחילים לימודי תיאוריה.

חוקי התנועה והתמרורים הם לא אותו דבר

נכון, הם משלימים אחד את השני ולמעשה נקבעים אחד בעקבות השני, אך בכל זאת יש ביניהם הבדל. האפשרות לבצע פניית פרסה במקום בו אסור לפנות שמאלה, הוא לא משהו שמצוין כתמרור, אלא כדבר המוסכם על כולם, משום שהוא חוק תנועה. גם את כל חוקי התנועה הקיימים יש ללמוד היטב לפני שעולים על ההגה.

מכונאות רכב – הבן החורג של לימודי תיאוריה

ולמה אנחנו קוראים לו כך? משום שכל מי שהחל לימודי תיאוריה, לא מבין בתחילה מה לו ולקרבורטורים, פעולת מנוע שריפת הדלק ותיקון תקר בגלגל. אבל חשוב להדגיש זאת פעם אחת ולתמיד – אדם שלא יודע איך הרכב פועל ברמה הבסיסית ביותר, לא יכול לנהוג עליו. כשמתרחשת תקלה, עליכם, כנהגי הרכב, מוטלת האחריות לדעת מה התקלה ואיך תקנה. ברור שבמקרים רבים זהו עניין למוסכניקים בלבד, אבל כשאתם מגלים פנצ'ר באוטו – אתם אלו שצריכים לתקנו. לכן, לימודי תיאוריה חייבים לכלול גם את החלק הזה, כדי שכל אחד מאיתנו, הנהגים בהווה ובעתיד, יידע מה יש לו בידיים וכיצד להתמודד עם תקלה ברכב.


 
אודות המחבר

מאמר זה נכתב ע"י כותב תכנים מקצועי בחברת קידום אתרים בגוגל SEOneto.

המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article9222.aspx