המדריך להוזלת עלויות הבנייה/ יורם קראוס
נכתב על ידי: יורם קראוס
תאריך: 13/07/10

מנכ"ל חברת SMS לניהול פרויקטים ופיקוח הנדסי, יורם קראוס, מגיש לכם מספר טיפים שיסייעו לכם להוזיל באופן משמעותי את עלויות הבנייה. הטיפים מיועדים לכל מי שנמצא לקראת שיפוץ או מתכנן בניה ומעוניין לחסוך בהוצאות. בעזרת הכלים שמגיש קראוס, יכולים תוכלו לחסוך  עשרות אלפי שקלים בתהליך הבנייה.

 

שלב 1-  הלמידה

למדו את התחום. היפגשו עם אנשים שעברו את התהליך בעצמם, שאלו על הטעויות שלהם. אם יש לכם חברים העובדים בתחום, רעננו קשרים ישנים וחבריות שגוועו  כדי לשמוע ולקבל מהם טיפים ועצות. להזיק זה לא יכול.

שלב 2- השוואת מחירים

בשלב זה ממליץ יורם קראוס לקבל מספר הצעות מחיר. "בקשו שמות וכתובות של ממליצים, השוו מחירים ובדקו אותם ביחס לניסיון, לכישורים ולמוניטין של מגישי ההצעות. אל תהססו לגשת לאתרי בניה כדי לבדוק ולבחון בשטח עבודות קודמות של בעלי המקצוע".

שלב 3 - התנהלות עצמאית

קראוס מתנה את החיסכון המשמעותי בהתנהלות עצמאית בשטח. "אם תבחרו לקחת על עצמכם את ניהול הפרויקט ולהפעיל בעצמכם את בעלי המקצוע השונים במקום קבלן ראשי, ביכולתכם לחסוך כ-15% מהעלויות. קחו בחשבון שזה כאב ראש לא קטן ועבודה במשרה מלאה", אומר קראוס.

 

שלב 4 - חסכון בגימור ולא בשלד

יורם קראוס מסביר כי מרבית ליקויי הבנייה נעשים עוד בשלב השלד. "בחלוקה נכונה של פרויקט בנייה, עלות השלד אמורה להיות 40% מסך כל הפרויקט בעוד שעלויות הגימור אמורות לקחת כ-60% מהפרויקט". לפיכך, גורס קראוס כי "חיסכון בגימור הוא חיסכון גדול יותר בהסתכלות כוללת, קל וחומר שרכיבי השלד הם הרכיבים החשובים יותר בהסתכלות לטווח ארוך".

שלב 5- לרשום והכול!

מה שלא כתוב לא קורה. יורם קראוס ממליץ לכם בחום להכין תיקיות, מחברות וקלסרים ולתעד הכול. "אל תסתמכו על הזיכרון, רשמו הכול, זה בסופו של דבר ישתלם ויבוא לידי ביטוי בחיסכון משמעותי בכל תחום". 

יורם קראוס ייסד את חברת SMS לפני למעלה מ-15 שנים ובין לקוחותיה נמנים ארגונים ומוסדות חשובים בישראל, כמו משרד הביטחון, ארגונים פיננסיים כמו בנקים וחברות ביטוח וחברות היי-טק בינלאומיות, כגון גוגל, סאפ, הוט ועוד. SMS בראשותו של יורם קראוס, פועלת בישראל ובחו"ל ונחשבת כיום לחברה הגדולה בתחומה במרכז הארץ.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article9693.aspx