לימודי הנדסת חשמל, מאז ומתמיד צברו להם מוניטין ויוקרה מבין הגבוהים ביותר בקרב לימודי ההנדסה השונים. זאת בוודאי כתוצאה מהעניין והאתגר שיש בלימודים אלו, ומאפשרויות התעסוקה בתחום זה, שהינן רבות ומגוונות, במסגרתן עשויים להתקדם בצורה משמעותית ובלי צורך למהר ללימודים לתואר שני בתחום.
אך בכל זאת, למרות יתרונות אלו, ניתן למצוא חסרון מובהק אחד שלא השתנה יותר מדי במהלך השנים והינו תפיסת תחום הנדסת חשמל כתחום "גברי" ולא נשי. מה שבעצם, גורם להרבה נשים להתרחק מלימודי הנדסת חשמל וללמוד תחומים אחרים של הנדסה .
כך למעשה, ניתן לראות במוסדות אקדמיים רבים ללימודי הנדסה, ובייחוד בפקולטה להנדסת חשמל, גברים רבים מול מיעוט של נשים. מנגד, ישנן גם תחומים בהם קורה דבר הפוך ואחוז הנשים עולה על אחוז הגברים הלומדים תחומי הנדסה שונים, כדוגמת הנדסת כימיה והנדסת תעשייה וניהול.
להבדיל ממקצועות ההנדסה האחרים, בהנדסת חשמל, הדבר לא בא לידי ביטוי רק בלימודים, אלא גם במקומות עבודה בהם ישנה עדיפות להעסקת גברים בוגרי לימודי הנדסת חשמל. כך למעשה, נוצר מצב בו תופסים גברים רבים עמדות ותפקידים בתחום, ומבצעים את תפקידם כמהנדסי חשמל, מזווית צרה וממוקדת, שלא בהכרח יעילה תמיד. זאת לעומת נשים בוגרות הנדסת חשמל, שעשויות לבצע את תפקידן תוך כדי חשיבה רוחבית ולאו דווקא ממוקדת למטרה עם התייחסות לתחומים שונים הנקשרים בהנדסת חשמל. מה שבהחלט עשוי לתרום לשיפור ופתרון יעיל יותר לבעיות שונות בתחום הנדסת החשמל.
יחד עם זאת, על מנת להוציא יותר בוגרות הנדסת חשמל ואף להגיע מתישהו למצב של איזון בין בוגרי ובוגרות לימודי הנדסת חשמל, בשנים האחרונות חלה מגמה לעידוד נשים להירשם ללמודי הנדסת חשמל, זאת באמצעות קיומם של כנסים והרצאות בנושאי מדע וטכנולוגיה, בהם מרצות נשים מהתחום והגברת המודעות וההשתלבות במקצוע זה על ידי הסברה לנערות הבוחרות להגביר מקצועות מדעיים וריאליים בתיכון.
כך בעצם, מצפים שתוך מספר שנים, מספר המועמדות ללימודי הנדסת חשמל יגדל באופן משמעותי וכך גם מספר הבוגרות בתחום זה, ויעלם לו בצורה מלאה או חלקית, המיתוג שנוצר לגבי לימודי הנדסת חשמל, כלימודים המיועדים לגברים בלבד.