בדרך כלל, הגיל בו נרשם ללימודים אקדמיים הינו באמצע שנות העשרים, אחרי תקופת הצבא או מיד לאחר הטיול הגדול. יחד עם זאת, לא כולם בוחרים לעשות זאת וישנם מועמדים רבים שמחליטים להירשם ללימודים בגיל מאוחר יותר. על מנת לענות על דרישה זו ולא לקפח מועמדים אלו, בשנים האחרונות, ועם קיומן של מכינות אקדמיות שונות, מכללות ואוניברסיטאות מציעות לימודי הנדסה למגוון רחב של אוכלוסיות. כל זאת, עם דגש על נתינת צ'אנס נוסף גם למועמדים מבוגרים, בני 30 ומעלה, חסרי תעודת בגרות או עם תעודת בגרות חלקית.
על מנת להתחיל במכינה ללימודי הנדסה, אין צורך לעמוד בתנאים מסוימים, למעשה כל אחד יכול להתקבל אליה. במסגרת המכינה, נלמדים בה מקצועות בסיס הקשורים ללימודי הנדסה ולצידם גם מקצועות הנלמדים לבגרויות השונות, כגון הבעה, אנגלית, מתמטיקה, אזרחות ועוד. יתרה מזאת, במסגרת המכינה, בחלק מן המוסדות האקדמיים, המועמדים גם משתתפים בקורס פסיכומטרי, זאת משום שישנן מכללות ואוניברסיטאות שלא פוטרות את המועמד מבחינה זו ועליו לעמוד בציון סף מסוים על מנת להתקבל ללימודי ההנדסה.
בעצם, מה שמייחד את המכינה ללימודי הנדסה לגילאי 30 ומעלה ממכינות אחרות הינה משך הזמן שהיא נמשכת, שכן מדובר על חודשים ספורים, לעומת מכינות אחרות שעשויות להמשך לפחות חצי שנה. יתרה מזאת, עלותה של מכינה זו גם בדרך כלל יותר נמוכה מזו של מכינה רגילה, אך כל זאת כמובן כפוף להחלטת מוסד הלימודים בו היא מתבצעת והיא עשויה להשתנות ממוסד אקדמי אחד לאחר. כך למעשה זוכים מועמדים בני 30 ומעלה, גם לשפר את הבגרות ולהתקדם ולהתחיל בלימודים אקדמיים וכן גם להשתלב במסלולים המותאמים להם, באמצעותם הם עשויים לשלב עבודה ולימודים ללא שום בעיה. זאת משום, שהלימודים מתקיימים בין יום ליומיים מרוכזים בשבוע או לחילופין במסלולי ערב.
כך למעשה, ניתן להגיע למסקנה, שאין גיל ללימודים אקדמיים, ובייחוד ללימודי הנדסה. כל אחד, לא משנה באיזה גיל הוא נמצא, יכול להתחיל ללמוד לקראת התואר האקדמי וליהנות על הדרך מאפשרויות תעסוקה נרחבות יותר בעתיד.