חשבתי על זה פעם, לא משנה מה אתה קונה, אתה תמיד מוצא את עצמך משרטט בראש או על דף נייר, טבלה של יתרונות וחסרונות וככל שהמוצר או השרות שאתה מעוניין בהם יותר גדולים ומשמעותיים, כך גם התקציב הכספי משחק חלק די משמעותי להמשכו של תהליך הקנייה.
על מנת להמחיש את הרעיון, ניקח לדוגמה קניית רכב משומש. אמנם, כאשר מבצעים קניית רכב משומש, ההוצאה הכספית היא לא גבוהה כמו קניית רכב חדש, אבל היא בהחלט הוצאה כספית לא זניחה בכלל.
זאת משום העובדה, שקניית רכב משומש מסתכמת בהוצאה של כמה עשרות אלפי שקלים ולא רכב ברכב עצמו, אלא גם בבדיקות במוסך שיש לבצע, עוד בטרם הקנייה, בתוספות ושדרוגים בהם מעוניין הקונה ובעצם באים על חשבונו ובעיקר באחזקה ובביטוח שנדרשים לשלם לרכב. זאת כמובן כפונקציה של סוג הרכב והשנתון שלו, שכן מחירי הביטוח משתנים משמעותית בשילוב שני פקטורים חשובים שהינם לרוב הדגם והשנה של הרכב.
יתרה מזאת, מלבד הוצאות אלו, שאינן חריגות כלל ומיושמות על כל סוגי הרכבים, בקניית רכב משומש, יש גם לצפות להוצאות כספיות נוספות הקשורות קשר ישיר לשנתון האוטו ולמצב המכאני והחיצוני של הרכב.
אלו ככל הנראה יכולים להיות תקלות הנוגעות לרוב למערכות פנימיות באוטו, כגון מערכת האוורור והקירור, מערכת הבלמים ומערכות נוספות אחרות. בדרך כלל, כאשר יש בעיה באחת מן המערכות הפנימיות, עלות התיקון עשויה להסתכם בכמה אלפי שקלים. זאת לעומת בעיות שנחשבות לקטנות ונפוצות כמעט בכל סוגי הרכבים, כגון עלות החלפת נורה בפנס קדמי או אחרי, כיוון אורות, תיקון של ידית שבורה ועוד, שעלות תיקונם של בעיות אלו הוא נמוך ומסתכם בכמה עשרות עד מאות שקלים.
כך, שאמנם יש סיכון גבוה יותר בקניית רכב משומש אך לא רק. לכן, יש צורך לקחת בחשבון כל קנייה שהיא, בייחוד קניית רכב ולצפות להוצאות נוספות שעשויות להיות עם הזמן. יתרה מזאת, על מנת להימנע מריבוי תקלות, תמיד רצוי ולטפל בתקלה כמה שיותר מהר ולא להזניח אותה.