לימודי עיצוב פנים מכשירים מעצבים צעירים להיות אנשי מקצוע מיומנים, יצירתיים ומקוריים. עיצוב פנים הוא תחום דינמי בו נדרשת רגישות מהמעצב לכל השינויים וההתפתחויות סביבו, תוך הכרות עם המורשת התרבותית המקומית והבינלאומית.
סוג התואר שמעניקים המוסדות שלעיל משתנה ממוסד למוסד. באופן כללי קיים סוג תואר אחד: b.design - תואר מקצועי בעיצוב, הניתן עם התמחות בתחום מסוים, למשל b.design interior design.
תכנית הלימודים משלבת פרויקטים בעיצוב, לימודי עיצוב מקצועיים ולימודים מעשיים ותיאורטיים בעיצוב ובאמנות, שמטרתם היא העשרת הידע של המעצב.
תנאי קבלה ללימודי עיצוב פנים
תנאי הקבלה לאחד מן המוסדות בהם מתקיימים לימודי עיצוב פנים בארץ כוללים תעודת בגרות מלאה עם מינימום נדרש הכולל 3 יחידות בגרות באנגלית בציון של 80 לפחות או 4 יחידות בגרות בציון 60 לפחות, ו/ או ציון במבחן אמי"ר לשליטה באנגלית של המרכז הארצי לבחינות ולהערכה. כמו כן נדרש ידע בעברית ואנגלית.
מבחן פסיכוטכני גם הוא מהווה חלק מתנאי הקבלה למסלול לימודי עיצוב פנים עבור רוב המוסדות, פרט ל"שנקר" העורך מבחן כישורים של המוסד עצמו. כמו כן, כתנאי קבלה למסלול לימודי עיצוב פנים עורכים המוסדות השונים מבחני כניסה ומיון, שבאופן כללי כוללים מבחן ברישום ומבחן בעיצוב במסגרתו נדרש מן המועמד לבצע משימת עיצוב המשמשת להערכת היצירתיות, כושר ההמצאה ומקוריות.
מועמדים אשר עמדו בתנאי הקבלה הנ''ל ועברו בהצלחה את מבחני הכניסה יוזמנו לראיון קבלה אישי בוועדת הקבלה של החוג לעיצוב פנים ויידרשו להציג תיק עבודות אישיות מתחום העיצוב או האמנות, בדו מימד ו/או בתלת מימד לפי הנחיות המחלקה ותחומי עיסוקה.
בדומה ללימודי אדריכלות, גם כאשר ניגשים ללימודי עיצוב פנים, הדרישה הגבוהה להתקבל למוסדות הלימוד דורשת לעיתים מן המועמד לקחת קורס מכינה כדי לעמוד בתנאי הקבלה של החוג. במהלך הלימודים במכינה מסייעים לסטודנטים לבנות תיק עבודות שמשמש בבחינות הכניסה למוסדות הלימוד וכן עורכים הכנה לראיון קבלה באמצעות כלים כגון סימולציות הכנה לראיונות קבלה האישיים וסדנת התמחות במקצועות העיצוב.