מהפכת הרשתות החברתיות השפיעה על התקשורת שלנו עם חברים ובני משפחה, אולם לאחרונה חלה מהפכה גם בתחום חיפוש עבודה. מודעות דרושים רבות החלו להתפרסם בקבוצות מצומצמות ברשתות כמו לינקדאין ופייסבוק, וכן פרופיל אישי המציג את הניסיון התעסוקתי עשוי להביא לפנייה של מעסיקים עבור איוש משרות בחברות.
פרופיל הדף שלכם ברשת החברתית הוא הגרסה החדשה של קורות החיים. גם ללא חיפוש עבודה דרך הרשת החברתית מעסיקים נוהגים לחקור על מועמדים פוטנציאליים הפונים אל מודעות דרושים ברשת האינטרנט וכן ברשתות החברתיות, כך שמומלץ לערוך ולמתג את הדף האישי כך שיראה מקצועי ויכלול את הניסיון התעסוקתי שלכם.
ניתן להצטרף לקבוצות שונות המשמשות כקבוצות לוח דרושים. ישנן קבוצות נישה לעבודות בתחומים כמו הייטק או ניהול, וכן קבוצות של חיפוש עבודה כללי. כמו כן, ניתן ליצור קשרים עסקיים דרך הרשת החברתית – חפשו אנשי קשר העובדים בחברה מסוימת אם אתם רוצים לאייש משרות אצלה. היתרון של יצירת קשר שכזה הוא הישירות שלו: קורות החיים והמידע שלכם יגיעו ישירות למעסיק, ללא מיון מקדים.
בדף הפרופיל שלכם, וודאו שגם אנשים שלא ברשימה שלכם יוכלו לצפות בפרטים החיוניים כגון מקום עבודה, לינקים הקשורים אליכם, ועוד. במידה ואתם משתמשים בפרופיל שלכם ככרטיס הביקור העסקי שלכם, וודאו שהוא לא מכיל דברים שעשויים להרתיע מעסיקים – קבוצות לא נאותות שהצטרפתן אליהן, תמונות בהן אתם נראים במצבים אינטימיים, ועוד.
מומלץ לערוך התאמה בין משרות שאתם מחפשים לבין הפרופיל האישי שלכם. במידה ואתם מחפשים מודעות דרושים בתחום המלצרות או הטבחות, לדוגמה, תוכלו להעלות תמונות שלכם מעבודות קודמות במטבח או בבר, תוך ציון מקום העבודה ותאריך צילום התמונה.
דרך נוספת להשתמש ברשת החברתית בתור לוח דרושים במהלך חיפוש עבודה היא למצוא ממליצים מחברות אליהן אתם מועמדים עבור איוש משרות. חפשו אנשים שעובדים בחברה, ספרו על עצמכם ועל הניסיון התעסוקתי שלכם, ובקשו מהם להמליץ עליכם לגורמים המתאימים.
לסיכום, בעל כורחנו הפכו הרשתות החברתיות לסוג של לוח דרושים בו מתפרסמות מודעות ומעסיקים מחפשים עלינו מידע. מיתוג הפרופיל ברשתות בהתאם לעבודה עשוי להעיד על רצינות בתחום, וכן מאפשר יצירת קשרים החיוניים למציאת עבודה או התקדמות בתחום. ניתן לשלב את חיפוש העבודה במודעות לוח דרושים בעיתונים עם חיפוש ממוקד יותר ברשתות החברתיות.