אם גם אתם מאסתם בשנים של הרגלים רעים ועישון טורדני והחלטתם לבצע שינוי משמעותי ואמיתי בחייכם אך לא הצלחתם להתמיד בכך, מומלץ שתשקלו הפסקת עישון שתתאים להתנהגותכם ולאופי שלכם, וזאת כדי שתרגישו שאתם יכולים ליישם אותה בקלות ותוכלו להפסיק לעשן פעם אחת ולתמיד.
תרגלתי הפסקת עישון, מדוע חזרתי לעשן?
כדי להתייחס לשאלה הזו, חשוב לזכור כי עישון הוא התמכרות לכל דבר ובהתאם לכך הוא מורכבת מהתמכרות פיזית ומהתמכרות רגשית, שמהווה את החלק המשמעותי יותר בהתמכרות, וזאת בניגוד לדעה הרווחת. במידה ותרגלתם הפסקת עישון שלא הצלחתם להתמיד בה, ייתכן וניסיתם לבצע אותה בכוחות עצמכם ולכן חזרתם לעשן. ישנם מעשנים שמצליחים לבצע הפסקת עישון באופן עצמאי אך הסיכויים להתמיד בהפסקה כזו ללא עזרה מגורמים חיצוניים הם לא גבוהים.אם ביצעתם גמילה מעישון באמצעות גורמים חיצוניים ובכל זאת חזרתם לעשן, סביר להניח שהשיטה שבחרתם לא יעילה או לא טיפלה בשורש הבעיה שלכם. פעמים רבות אנו נתקלים במכוני גמילה או בשיטות גמילה מעישון שמציעות גמילה פיזית מהסיגריה ומתעלמות לחלוטין מההתמכרות הרגשית החזקה של המעשן לסיגריות. אמנם הגמילה הפיזית גורמת למעשן להפסיק להשתוקק לסיגריות אך התלות הרגשית תגרום לו בבוא העת לחזור לעשן.
כיצד מוצאים שיטת הפסקת עישון יעילה?
כדי להפסיק לעשן אחת ולתמיד, חשוב למצוא שיטת הפסקת עישון שתטפל בבעיה עד השורש שלה, דהיינו הן בהתמכרות הפיזית והן בהתמכרות הרגשית. מעשנים רבים חוששים להפסיק לעשן מתוך הפחד שלא ידעו להתמודד לבד עם מצבי לחץ או שעמום, שלא יהיה מה שימלא את זמנם או שיעלו במשקל ולכן זהו תפקידה של שיטת הפסקת עישון למצוא אלטרנטיבות רגשיות לסיגריה כך שלא ירגישו בחסרונה כשתהיה איננה. כדי למצוא שיטה יעילה לגמילה מסיגריות, חשוב לבצע מחקר מקדים עם האינפורמציה שכבר נמצאת בידיכם ולדעת לשלול שיטות שדומות לאלו שתרגלתם בעבר ולא הצליחו. אם השיטה הקודמת שלכם לגמילה מעישון היתה פתאומית וקצרה, בחרו הפעם בשיטת גמילה מעישון שתהיה הדרגתית וארוכה יותר. במידה וניסיתם להפסיק לעשן באמצעות גמילה פיזית מהסיגריה ללא התייחסות לפן הרגשי, מומלץ שתבחרו הפעם שיטת הפסקת עישון שתשים דגש מיוחד על גמילה רגשית מעישון.