בנייה בדקים הופכת אופציה יותר ויותר פופולארית בקרב הציבור הישראלי וזה בשל היתרונות הרבים הגלומים בשימוש בדקים. בעלי בתים פרטיים כמו גם בעלי עסקים כגון מסעדות, בתי קפה, אולמות אירועים ועוד מבכרים שימוש בדקים על פני ריצוף מוסגים אחרים.
היתרון הבולט והמשמעותי שבגינו רבים חוככים בדעתם אם לעבור מגינה לחצר מרוצפת בדקים הוא כמובן המראה המרהיב שהם משווים לבית.יתרון משמעותי נוסף הינו החיסכון הרב במים שנגזר ממעבר לשימוש בדשא המצריך השקיה מרובה לדקים.
התקנת הדקים עצמה מתבצעת על ידי אנשי מקצוע העוסקים בבנייה בעץ ובהתקנת קונסטרוקציות כאלו ואחרות. אנשי המקצוע מתמחים בהרכבת דקים ביצירת היסודות והתשתית הכוללות השטחת הקרקע וכנתה לקליטה של דקים ולחיבור נקי בין הדקים עצמם. הדקים נבדלים אחד מהשני בסוג העץ ושיטת החיבור. רוב הדקים עושים מעץ אורן או עץ איפאה בשל האיכויות שלהם שמתאימות לשימוש בעץ שחשוף לפגי מזג האוויר:לחות, שמש, גשמים וכולי.
אם אמרתם גומר לבנות דקים בחצר הבית שלכם חשוב לתת את הדעת על תהליך הבנייה והתקנה של הדקים. השלב הראשון כולל את תכנון הפרויקט שמורכב בקביעת מסגרת תקציב, בחירת סוג הדקים, לקבוע מהו השטח לבנייה, לבחור את גובה הדקים ואת כיוונם (ישר, אלכסון ימין, אלכסון שמאל).
בשלב הבא בונים את היסודות של המשטח. בסופו של דבר המשטח צריך להיות ישר ואחיד. כעקרון ניתן להוסיף דקים הן כל בטון, הן על אדמה והן על מרצפות. קרקע שאינה מיושרת מחייבת עובדה נוספת של ישור בטרם התקת הדקים. לאחר מכן, יש ליצור את התשתית עליה יונחו הדקים עצמם. התשתית מהווה את החיבור בין היסודות לבין הדקים כלומר בין הרובד הפנימי לחיצוני. שלב בניית התשתית הינו שלב הכרחי וחשוב שכן ככל שהתשתית טובה יותר, אורך חייו של הדק יהיה ארוך יותר.
בבניית התשתית יש להתייחס לצפיפות הקורות. המרווחים בין הקורות נקבעים לפי עומס שיוטל על השטח.. אם מדובר בגן אירועים שמאות אנשים עומדים על המשטח בו זמנית, תהיה התשתית צפופה יותר וחזקה יותר.
השלב הבא כולל את התקנת הדקים עצמם שיוצמדו אל התשתית. לבסוף, יש לצבוע את הדקים שצבעי שמש המיוחדים לצביעה של דקים.