בהמשך לבניית הגשר בין הורים ומתבגרים – כעת נותרו עוד 3 שלבים על מנת לגשר על פני המים הסוערים. לאחר סיום התכנון אפשר לעבור לשלב הבא:
גישור הורים ומתבגרים שלב ג'– לאסוף חומרים
התכנון, הכוונה והרצון הטוב הם רק אבני היסוד של הגשר בין הורים ומתבגרים – על מנת שהיחסים בין הורים ומתבגרים יצליחו לעמוד במים הגועשים תחתם, יש צורך לאסוף חומרים מתאימים. קרי, לפשפש בתוכנו ולמצוא את החומרים החזקים שלנו שמהם אנחנו יכולים לגזור את הכוחות להקמת הגשר בינינו לבין ילדינו.
הורים ומתבגרים אשר מוצאים את "החומרים" הנכונים יוכלו לגשר בקלות, באם יעבדו לפי התכנון, ולהשקיט את המים הסוערים.
לאחר איסוף החומרים (עץ או ברזל – ע"פ התכנון) יש צורך להפעיל את הכלים שלנו ולפנות את "אתר הבניה" שלנו. אתר הבניה שלנו מצריך מאמץ משני צידי הגשר – הורים ומתבגרים צריכים לפנות זמן ומשאבים כדיי לגשר על הפערים ביניהם. באם לא נפנה את המשאבים שלנו ונתאמץ – לא נצליח לבצע את העבודה הסבוכה הזו. הורים ומתבגרים צריכים שניהם להתכוון ברצינות כדיי לפתור את הבעיות ביניהם.
גישור הורים ומתבגרים שלב ד'– לבנות את הגשר
הורים ומתבגרים אשר החליטו ברצינות לבנות את הגשר ביניהם כעת יכולים לצאת אל המלאכה הקשה מכולן אך המספקת ביותר – לבנות את ערוץ התקשורת ביניהם.
בניית הגשר נעשית בעבודה מאומצת ומשותפת של הורים ומתבגרים כאחת – כל צד צריך לשים את מלוא המאמץ בבניית הגשר, צעד אחד צעד, שלב אחר שלב, לראות שהכל עומד במקום ע"פ התכנון ולבדוק פעמיים את החיזוקים. לא מספיק לבנות את הגשר במהירות, יש צורך לנקוט בצעדים זהירים ובטוחים האחד כלפי השני כדיי לא ליצור שוב חיכוך בין הורים ומתבגרים שהרגישות ביניהם עדיין עומדת.
גישור הורים ומתבגרים שלב אחרון– לבדוק את הגשר
לאחר שסיימתם את המלאכה – כל שניתן כעת הוא לדרוך על הגשר לאט לאט ולבדוק את היציבות שלו, לעשות בקורת איכות לוודא שהתקשורת בינכם כנה ואמיתית ולצעוד בבטחה זה לקראת זה.
בהצלחה!