עצירות נחשבת לתופעה שכיחה במיוחד. רבים נוהגים לעבור טיפול בעצירות בדרכים טבעיות או תרופתיות, שבדרך כלל מסייעות כל עוד משתמשים בתרופות לעצירות. ניתן לטפל כיום בתסמיני עצירות דרך מגוון תרופות, שחלקן ניתנות לרכישה ללא מרשם ואפשר ליטול אותם אף ללא התייעצות עם רופא מומחה.
עם הופעת תסמיני עצירות תרופות המטפלות בתופעה יכולות להקל מאוד ונחשבות לבטוחות וקלות לשימוש. ההיסטוריה הארוכה של התופעה הופכת טיפול בעצירות לתהליך יעיל ומהיר יחסית. יחד עם זאת עצירות אינה חולפת. העצירות נעלמת כל עוד משתמשים בתרופות, אך אם יופסק השימוש – העצירות תחזור. לכן יש לטפל בחומרים המיועדים לשימוש ארוך טווח. חשוב לדעת כי הופעת תסמיני עצירות עלולים להיגרם עקב שימוש בתרופות המיועדות למחלות שונות ואשר להן תופעת לוואי הגורמת להופעת עצירות מבוגרים – לדוגמה, תרופות נגד דלקות שלא מכילות סטרואידים מסוג NSAID גורמות להפרעות שונות במערכת העיכול וכן להופעת עצירות מבוגרים.
הגורם השכיח ביותר להופעת עצירות מבוגרים הוא ספיחה מוגברת של מים במעי הגס. המים מהווים חלק מהצואה, ואם יותר מדי מים נספגים הצואה תהיה יבשה וקשה ותגרם עצירות. הספיחה המוגברת של הנוזלים היא זו שגורמת לכך שהצואה נעצרת בגוף ולא יוצאת. תופעה זו מכונה עצירות מבוגרים, ועם הופעת עצירות תרופות רבות ניתנות לשימוש ללא מרשם רפואי.
אצל מבוגרים, עם הופעת תסמיני עצירות תרופות שונות ניתנות בהתאמה למצבו הרפואי של האדם. במידה והעצירות מתרחשת במקביל ללקיחת תרופה אחרת, מומלץ לפנות רופא על מנת להתאים טיפול בעצירות שלא יפגע באפקטיביות של טיפולים רפואיים אחרים. הביקור אצל הרופא עבור טיפול בעצירות מומלץ במקרים של רקע מחלה וכן מצבים נפשיים שונים שעשויים לגרום להופעת עצירות מבוגרים כגון דחק, התאוששות מטראומה, או לחץ.
כמו כן, עם הופעת תסמיני עצירות מבוגרים ניתן לבצע שינויים בהרגלי התזונה לצד טיפולים תרופתיים. אכילה של מזונות העשירים בסיבים תזונתיים כגון ירקות או לחמים מיוחדים, וכן מומלץ לשתות כמות מספקת של נוזלים על מנת לעזור בעבודה התקינה של מערכת העיכול.