כהורים, קצת קשה לנו להודות בטעויות. לפעמים אנחנו מתנמהגים בצורה ילדותית בדיוק כמו הילדים שלנו. ולפעמים , הילדים שלנו הם הבוגרים שמראים לנו זוית רחבה יותר ממה שאנחנו מכירים.
באם נשכיל להבין זאת בכל הנוגע ליחסים הורים ומתבגרים – ייתכן שנוכל לפתור את הבעיות שיש לנו עם ילדינו בצורה טובה יותר.
להלן כמה עצות שיכולות להועיל בדרך לפתרון בעיות הורים ומתבגרים :
1. יחסים הורים ומתבגרים "אובר פרוטקטיב" (מגננת יתר) – תשאלו את עצמכם את השאלות הנוקבות ביחסים הורים ומתבגרים עם הילדים שלכם. האם אתם מגנים מדיי על ילדכם? האם אתם לא מאפשרים לו חופש פעולה בגלל שאתם מפחדים שמשהו נורא יקרה לו? האם התגובות הרגשיות המוקצנות פורצות כאשר אתם מגבילים את ילדכם?
2. יחסים הורים ומתבגרים במצב של דכאון – הילד שלכם לא יוצא מהחדר? אתם מרגישים שמערכת היחסיםשלהורים ומתבגרים בביתכם עלתה על שרטון? אתם מדברים מבעד לדלת ולא מצליחים להשיג תגובה? אל תזלזלו בילדכם. הוא זועק לעזרה. אין טעם לריב איתו או לצעוק מחוץ לדלת. נסו להגיע לייעוץ הורים ומתבגרים על מנת לעזור לו.
3. הטרדות בבית ספר כגורם למשבר הורים ומתבגרים – ייתכן שהילד שלכם עבור הטרדות מתלמידים בכיתה שלו בבית הספר. דבר ראשון – הקשיבו ברצינות לסיפורים של ילדכם. גם אם זה לא נעים לשמוע – עתיד מערכת היחסים של הורים ומתבגרים תלויה קודם כלבהקשבה. נסו לברר מי מציק ובאיזה אופן. ישנם הרבה "עשה" ו"אל תעשה" כשמדובר בהטרדות בבית הספר- אבל צריך באופן עקבי להקשיב לילדכם, להאמין לסיפורים שלו ולתמוך בו כמה שניתן.
ייעוץ הורים ומתבגריםיכול בהחלט לפתור את הבעיות הקיימות ביניכם ובין ילדכם. חשוב מאוד לא להזניח את מערכת היחסים העדינה הזו כי מי שנפגע ממנה בצורה עמוקה זה לרב הילדים.