עיצוב אתר ג'ומלה
נכתב על ידי: ליאת ראובן
תאריך: 25/11/10

ג'ומלה היא אחת ממערכות ניהול התוכן הפופולאריות והטובות ביותר בעולם. היא נחשבת לטובה כל כך מכיוון שהיא מאפשרת גמישות מדהימה בתכנון ועיצוב האתר וניתן לנהל איתה אתרים מסוגים שונים, החל מאתרים פשוטים יחסית כמו בלוגים או אתרי תדמית קטנים וכלה באתרים מורכבים בעלי משתמשים רבים ומערכות מתוחכמות כמו פורומים, חנות וירטואלית וכדומה.

הפופולאריות של ג'ומלה נובעת, בין השאר, מכך שהיא מבוססת על רשיון קוד פתוח. המשמעות היא שהקוד המריץ את המערכת גלוי לעיני כל וכך כל מי שיש לו ידע ונסיון בפיתוח לאתרי אינטרנט יכול לבנות תוספים ותבניות עיצוב לג'ומלה ולהפיץ אותם לכל דורש. בזכות כך משתמשי ג'ומלה יכולים להנות מאינספור תוספים אשר משדרגים את יכולות האתר שלהם וממבחר גדול של תבניות עיצוב לג'ומלה שמאפשרות לאתר שלהם להיראות ייחודי.

כיצד עובד עיצוב לג'ומלה

תבניות עיצוב לג'ומלה מבוססות על ארבעה רכיבים אשר ביחד יוצרים את המראה של האתר. הרכיב הראשון הוא קבצי PHP. קבצים אלו מהווים את השלד של התבנית והאתר, קובעים את האופן בו האתר פועל ואת התכנים המוצגים בכל עמוד ועמוד.

הרכיב השני הוא קבצי CSS. קבצים אלו שולטים על כל הארגון הגרפי של האתר כמו צבעי הרגע, האותיות והקישורים, סוג וגודל הפונטים, הרווחים בין חלקי האתר והארגון הגרפי על גבי המסך.

הרכיב השלישי הוא קבצי Javascript אשר מאפשרים הרצה של פונקציות מיוחדות שתורמות לפונקציונליות מיוחדת באתר.

הרכיב הרביעי הוא קבצים גרפיים אשר משתלבים בעיצוב האתר. קבצים אלו כוללים תמונות רגע, תמונות ובאנרים שונים המופיעים במקומות קבועים באתר ואייקונים מסוגים שונים.

בעזרת ארבעת הרכיבים האלו, קוראת ג'ומלה את כללי העיצוב שנקבעו על ידי מפתח תבנית העיצוב ומחילה את העיצוב על האתר.

פשוט השימוש של עיצוב לג'ומלה

היופי של עיצוב לג'ומלה הוא שברגע שיש לכם עיצוב מוכן, כל מה שאתם צריכים הוא להעלות אותו לשרת ודרך מערכת ניהול התוכן להפעיל אותו. אתם לא באמת חייבים לדעת לתכנת ולעצב אלא פשוט לקחת את העיצוב כמו שהוא ולהשתמש בו. כמובן שמי שיש לו ידע בתכנות ועיצוב יכול לשחק קצת עם העיצוב ולהפוך אותו לאישי יותר, ואפילו להכין עיצוב לג'ומלה חדש לגמרי, אך זה דורש יותר ידע.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article12106.aspx