כמו כל ההמצאות הגדולות גם זו המצאה שמקורה בישראל, ניסיון להרוויח שני מכשירים במכשיר אחד. זה בעצם שילוב של השניים – קמין נפט וקמין עצים כאשר לכל אחד מהם יתרונות משלו כך שהקמין המשולב אמור לאגד בתוכו את היתרונות של שניהם.
אכן נשמע מפתה ומאד תואם את הקונספט הישראלי – לא לשאר פראייר, למה לא לקנות מכשיר אחד ובעצם ליהנות מיתרונות של שני מכשירים בייחוד שהמחיר הוא כמו של קמין אחד. אבל אם הרעיון אכן היה כל כך מבריק סביר להניח שהייצור של קמינים משולבים היה הרבה יותר רחב ממה שהוא היום. ובפועל במדינות חוץ לארץ לא מתלהבים כל כך מההמצאה הזו ולכן כמעט ולא מייצרים קמינים משולבים.
הרי שני הסוגים של קמינים שונים לחלוטין זה מזה מבחינת המבנה הפנימי של המערכת – סוג וקוטר הארובה, המבנה כללי, אופן הבקר על טמפרטורה, אמצעי הביטחון, כל אלה אמורים להיות שונים בסוגים שונים של קמינים וכאשר מנסים לשלב במבנה אחד את שניהם, נאלצים לוותר על משהו. זאת אומרת אם חלקי המנגנון יתאימו לסוג אחד של קמין, אזי זה יהיה על חשבונו של הסוג השני שיצטרך להסתגל לנתונים שלא מתאימים לו מלכתחילה וכך התפוקה שלו תהיה נמוכה בהתאם וגם הבלאי.
בעצם הרכישה של קמין משולב נותנת לצרכן אשליה של רווח כאשר בעצם התוצאה האמיתית היא הפסד, במקום ליהנות ממכשיר איכותי, הצרכן מקבל מכשיר שכולו פשרה של שני מכשירים אחד על חשבון השני. הניסיון של הצרכנים הישראלים הוכיח כבר כי איכותו של קמין משולב לא מתקרב אפילו לאיכות של קמינים נפרדים בין אם זה קמין נפט או קמין עצים ואפילו קמין גז.
אז מה בעצם המסקנה? המסקנה היא שעדיף להשקיע מחשבה מעמיקה ובסופו של דבר להחליט איזה מבין הקמינים הכי מתאים עבורכם ועבור הבית שלכם על כל תשתיותיו. תשקלו טוב טוב את איכות המוצר מול מחירו.
לגיטימי לגמרי אם בכל זאת החלטתם ללכת על הקמין המשולב, חשוב רק שתהיו מודעים למגרעותיו וליתרונותיו טרם הרכישה ותקבלו את ההחלטה בלב שלם.