מיקור חוץ (Outsourcing) הוא אחד מתוצאותיו של מעבר מייצור מסורתי, סדרתי, לעבודה פרויקטאלית. ניהול פרויקטים דורש שיפור מתמיד בניהול המקצועי של הפרויקט, והתבססות על מתודולוגיות ועל כלים ניהוליים. תחום זה עבר בשנים האחרונות מהפכה בתפישת הניהול תוך התבוננות בבעיות הנפוצות בניהול פרויקטים וייצור שיטות עבודה חדשניות שמאמצות את השינוי תוך הבנה שהשינוי הוא חלק מהתהליך.
תחומי עיסוק רבים החלו להשתמש בשיטת מיקור חוץ שיתרונותיו הם: התמקדות הארגון בתחום שבו יש לו ניסיון, ידע מקצועי ויתרון יחסי, ומכירת שירותים אלה לארגונים אחרים. לאור זאת, יש ועדיף שהארגון ישכור מנהל פרויקטים מקצועי שיוכל להביא להצלחת הפרויקט תוך עמידה בלוח הזמנים, שמירה על מסגרת התקציב ואיכות המוצר.
מיקור חוץ בתחום ניהול הפרויקטים ניחן בכמה יתרונות: צמצום עלויות (בעיקר חיסכון ברכישת כלי ניהול לצורך ניהול הפרויקט), נגישות למומחים (העסקת צוות ניהול פרויקטים עשויה להיות גבוהה מאד לפיכך הארגון ירוויח ממיקור חוץ של מנהלי פרויקטים), היכרות עם טכנולוגיה חדשה (שאותם יביא מנהל פרויקט חיצוני), יישור קו עם קצב ההתפתחות בשוק (כשמיקור חוץ נעשה על ידי חברה עתירת ניסיון בתחום הפרויקט הנדרש), התמקדות הארגון במשימות הליבה שלו (מיקור חוץ של חלק מהמשימות הניהוליות מאפשר לארגון להתמקד במשימות המייחדות אותו ומאפשר עמידה בתחרות הקיימת בשוק), יצירת שינויים ושיפורים מערכתיים (שינוי וחידוש אינם מתקבלים בקלות בארגון, לפיכך מיקור חוץ של ניהול פרויקטים שקשורים לשינויים אסטרטגיים ומבנים, עשויים למנוע התנגשות של אינטרסים בתוך הארגון.
יש חברות המציעות עצמן כמיקור חוץ הן של פרויקטים ארגוניים גדולים ומורכבים, והן של פרויקטים ממוקדים וקצרים. לעיתים חברות אלה הינן הזרוע התפעולית של חברות כוח אדם והשמה. יש חברות מיקור חוץ המציינות כי צמחו יחד עם לקוחותיהם ובזכותם, בתהליך של חיפוש אחר פתרונות ולמידה מתמדת, שיצור יתרון עסקי ללקוחותיהן. חברות אלה מציינות שהן מציעות ניסיון, ידע ומומחים בתחומים שונים המאפשרים נוחות וגמישות בעבודה במודל מיקור חוץ. בנוסף, הן מבטיחות התאמת מסלול ייחודי שיענה על הדרישות הספציפיות של כל אחד מהלקוחות.
לאור הביקוש למיקור חוץ בתחום ניהול פרויקטים, מכללות שונות מכשירות ומסמיכות עובדים בתחום טכנולוגית הניהול ומציעות מגוון של קורסים מקצועיים.